Ειδήσεις

Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας: Τα αμέτρητα!!!


Με μια ωραία δραστηριότητα, εκτός των δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, συνεχίστηκαν στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, οι καλοκαιρινές απο-δράσεις των παιδιών.

«Τα αμέτρητα», ένα βιβλίο της Μαρίας Αγγελίδου, με εικόνες του Βασίλη Σελιμά, από τις εκδόσεις Ίκαρος, έγινε η αφορμή για ατελείωτο μέτρημα!!! Η ιστορία του παραμυθιού είναι γύρω από ένα κοριτσάκι, όπου με τον αγαπημένο της παππού μετράει τα πάντα γύρω της. Είναι όμως όλα μετρήσιμα ή υπάρχουν και πράγματα αμέτρητα;

Τα παιδιά απόλαυσαν την ιστορία του βιβλίου και στη συνέχεια σ’ ένα ειδικό έντυπο των εκδόσεων «Ίκαρος», στο οποίο κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να προσαρμοστεί στα δεδομένα των παιδικών βιβλιοθηκών, αρχίσαμε να μετράμε τα πάντα!!!

Δε σταματήσαμε όμως εκεί, βγήκαμε στις γειτονιές έξω από τις παιδικές βιβλιοθήκες και αρχίσαμε να μετράμε από τα σύννεφα στον ουρανό (που αυτές τις μέρες δυστυχώς δεν υπάρχουν), μέχρι τα δέντρα, τις πόρτες και τα παράθυρα σπιτιών και σχολείων. Αλλά μετρήσαμε κι αμέτρητα, όπως τη χαρά που νιώθαμε στη διάρκεια του μετρήματος, την κούραση μας και τη ζέστη! Στο τέλος φτάνοντας στη βιβλιοθήκη αρχίσαμε να λέμε τι μέτρησε ο καθένας μας και κανείς δεν είχε μετρήσει τα ίδια με τον άλλο!!!

Το τριήμερο που ακολουθεί, στις παιδικές βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά», συνοικίας «Αγίου Νικολάου» και «Παυσιλύπου», θα είναι αφιερωμένο σε «Καλοκαιρινά παιχνίδια» και όχι μόνο!!! Τι παιχνίδια μπορούμε να παίξουμε το καλοκαίρι; Χρειάζεται να αγοράσουμε υλικά ή μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με πράγματα από το σπίτι; Είναι παιχνίδια που παίζουμε μέσα ή έξω; Είναι παιχνίδια με νερό; Θα γίνουμε χάλια και μούσκεμα;… θα δείξει…

Πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, ενώ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα, με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10 έως τις 12:00 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/gpNTmNS94HhY5FPMA.

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «Κάνε μια αιώνια φιλία»!!!

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Έρχονται 44άρια το Σαββατοκύριακο στην Καρδίτσα