Ειδήσεις

Παν-καλλιτεχνικό συλλαλητήριο στη Λάρισα με τη συμμετοχή και Καρδιτσιωτών


Το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου χαιρετίζει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στα σημερινά παν-καλλιτεχνικά συλλαλητήρια σε 11 πόλεις της χώρας με πάνω από 40 καλλιτεχνικά σωματεία όπως και σε όλες τις πρωτεύουσες της Θεσσαλίας.

Τα παν-καλλιτεχνικά συλλαλητήρια στην περιοχή μας συνδιοργάνωσαν τα παραρτήματα Λάρισας, Τρίκαλων, Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, η Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών στη Νυχτερινή Διασκέδαση (Λάρισα), το Πανθεσσαλικό Σωματείο Μουσικών «Ο Απόλλωνας» (Βόλος) και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών – DJs Λάρισας.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πορευτήκαμε στους δρόμους της Λάρισας με τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και με τα συνθήματα «Είμαστε μαζί, μαζί και δυνατοί, της τέχνης οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή!» «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία». Στην συνάντηση της αντιπροσωπείας των σωματείων με τον κ. Περιφερειάρχη μεταφέραμε τα αιτήματα, την αγανάκτηση και την οργή των καλλιτεχνών  για την υπάρχουσα κατάσταση. Εκφράσαμε την αναγκαιότητα να δοθούν άμεσα λύσεις από τα αρμόδια υπουργία και πως τα σωματεία των εργαζομένων του κλάδου δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

  • Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.
  • Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.
  • Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των συναδέλφων μας.
  • Δωρεάν rapid test σε όλους τους εργασιακούς-συναυλιακούς χώρους με ευθύνη της κυβέρνησης. Δωρεάν χορήγηση σε όλους των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας. Η επιδημιολογική επιτήρηση δεν είναι αποκλειστικά ατομική μας ευθύνη, ούτε μπορεί το κόστος της να βαρύνει τους εργαζόμενους. Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, άμεση επίταξη των Ιδιωτικών Νοσοκομείων. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοτών για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι χώροι Εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης.
  • Να δοθεί επιτέλους η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και για όσο ουσιαστικά συνεχίζεται ο περιορισμός της εργασίας μας.
  • Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.
  • Να δοθούν άμεσα τα δώρα Χριστουγέννων του 2020 και 2021 καθώς και το δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας του 2021 που δικαιούμαστε από τα ένσημα των επιδοτήσεων.
  • Να υπολογιστούν τα ένσημα από την επιδότηση του 2021 μέσω του ΕΡΓΑΝΗ για να μπορούμε να πάρουμε επιδότηση ανεργίας μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου και να διορθωθούν τα λάθη σε ΚΑΔ και ένσημα σε σχέση με το εποχικό επίδομα.
  • Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι συνάδελφοι που δουλεύουν με μπλοκάκι και οι μικροί επαγγελματίες με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι συνάδελφοι σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής παράστασης ή που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω νόσησης από covid-19.

Απευθύνουμε τα αιτήματα μας πρώτα απ’ όλα όχι στην κυβέρνηση και στους μεγάλους ομίλους που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ αλλά στους εργαζόμενους που στερούνται την τέχνη μας. Αυτοί μπορούν να μας καταλάβουν και να στηρίξουν το δίκιο μας γιατί ξέρουν τι θα πει εκμετάλλευση, την ζουν στο πετσί τους. Αυτό φαίνεται από τους δεκάδες μεμονωμένους εργαζόμενους, σωματεία και φορείς που αυτές τις μέρες υπογράφουν και στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας! Καμία αναμονή! Η επιβίωση των μουσικών θα κριθεί στην διεκδίκηση και στην συλλογική πάλη!

Δεκάδες εργαζόμενοι αλλά και φορείς, σύλλογοι, σωματεία καθημερινά στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας.

Ο αγώνας δεν σταματά σήμερα, το αντίθετο, η πίεση συνεχίζεται. Καλούμε όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία της περιοχής να οργανώσουν συσκέψεις και συνελεύσεις με συναδέλφους διαδικτυακά για την εκτίμηση της σημερνής κινητοποίησης αλλά και την συνέχεια της δράσης μας.

Προηγούμενο άρθρο Σύναξις του τιμίου, ενδόξου, προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου
Επόμενο άρθρο Τον ποταμό Καράμπαλη στην Καρδίτσα ενισχύει αντιπλημμυρικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας