Ειδήσεις

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Μπλόκα με τρακτέρ στις ματωμένες ράγες


Με τα τρακτέρ τους «πάνω στις ματωμένες ράγες» οι αγρότες της χώρας διοργανώνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου κινητοποιήσεις με τρακτέρ σε σταθμούς τρένων και σιδηροδρομικές γραμμές.

Στις κινητοποιήσεις καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και όλους τους αγρότες η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για «να πενθήσουμε τους νεκρούς μας όπως τους πρέπει, να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στις οικογένειές τους, να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε, να απαιτήσουμε να φτάσει το «μαχαίρι στο κόκαλο» και να αποδοθούν σε όλους όσοι πρέπει οι ευθύνες».

Μέχρι την Τετάρτη η απεργία σε Hellenic Train και ΟΣΕ

Παράλληλα, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη καθώς και τις ευχές για την ταχύτερη ανάρρωση στους τραυματίες και ζητά να συνεχιστεί η ολόπλευρη στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες και τους συγγενείς τους και απαιτεί να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων σημειώνει ακόμα πως «η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν κάτι που ήρθε από το πουθενά. Εδώ και καιρό υπήρχαν ενδείξεις ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Υπήρχαν πολυάριθμες προειδοποιήσεις από τους εργαζόμενους ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί ένα πιο σοβαρό ατύχημα, οι οποίες προφανώς και αγνοήθηκαν από την κυβέρνηση και την εταιρεία.

«Γιατί εμείς μετάμε ανθρώπινες ζωές…»

Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, έργο όλων των κυβερνήσεων ως αποτέλεσμα της πολιτικής «απελευθέρωσης» των συγκοινωνιών, της πολιτικής που στο βωμό του κέρδους των «λίγων», θυσιάζει τις ανάγκες, ακόμα και τις ζωές των «πολλών», της πολιτικής που οδήγησε στον κατακερματισμό του σιδηρόδρομου προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλεύονται τα «κομμάτια» που φέρνουν κέρδος.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων χαιρετίζει και στηρίζει τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των σωματείων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, ενώνοντας και τη δική της φωνή μαζί τους, απαιτώντας να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοι μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, συγχωριανοί μας, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί. Έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μην ξεχαστεί μέσα στη σιωπή και την απραξία. Έχουμε χρέος, καθήκον και ευθύνη το έγκλημα αυτό να μην ξανασυμβεί.

Γιατί εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προηγούμενο άρθρο Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Μεγάλη η θλίψη για την τραγική απώλεια στα Τέμπη
Επόμενο άρθρο ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας: Απεργούμε την Τετάρτη 8 Μαρτίου