Ειδήσεις

Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση στη Λίμνη Πλαστήρα


Αντάμωμα των απανταχού φίλων των αλόγων και της ίππευσης,πραγματοποιείται το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουνίου 2022 στη Λίμνη Πλαστήρα. Πρόκειται για τη 16ηΠανελλήνια Ιππική Συνάντηση, που διοργανώνεται από τον Ιππικό Σύλλογο Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας», με συνδιοργανωτή το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και χορηγούς τοπικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ιππική συνάντηση, μετά το 2019 και τις ακυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή (24/6) στις 9:30μ.μ. με προσέλευση και παρουσίαση των αλόγων,στο γήπεδο Μεσενικόλα. Στη συνέχειαη βραδιά θα κυλήσει με κέφι, συζήτηση και συνοδεία μουσικήςαπό DJ.

Το Σάββατο (25/6) η ημέρα ξεκινάει στις 9:30 π.μ. με πορεία «καβάλα στ’ άλογα». Αφετηρία ορίζεται το γήπεδο Μεσενικόλα και τελικόςπροορισμός το Τσαρδάκι και επιστροφή με την αντίστροφη διαδρομή, με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα και τα Άγραφα. Η εκδήλωση συνεχίζεται το απόγευμα, στις 6:30 μ.μ. με διαφόρων ειδών αθλητικές επιδείξεις και αγωνίσματα μεταξύ των αλόγων, στο χώρο του Αγίου Δημητρίου Μεσενικόλα.

Από τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.άμαξες και ιππήλατα δίτροχα θα είναι στη διάθεση του κοινού για βόλτες στην περιοχή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους επισκέπτες.

Στις 8:30 μ.μ. είναι προγραμματισμένη παρέλαση με τους ίππους διασχίζοντας το χωριό του Μεσενικόλα. Η βραδιά ολοκληρώνεται στο χώρο της Γιορτής Κρασιού Μεσενικόλα, με εκδήλωσηζωντανής μουσικήςμε λαΪκό – ρεμπέτικο πρόγραμμα το οποίο θα κλείσειμε δημοτικά τραγούδια, με τους καλλιτέχνες Άρη Φαλιάγκα, Ρίτσα Πέτσα και Νίκο Γκορίλα, στο τραγούδι, συνοδευόμενοι από τους μουσικούς Ναπολέοντα Μουλιάκο (μπουζούκι), Ανδρέα  Ζυγογιάννη (κλαρίνο), κ.ά.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.

Την Κυριακή (26/6) και ώρα 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί πορεία με τα άλογαπρος τη θέση Μαγούλα Μεσενικόλα, ξεκινώντας πάλι από το γήπεδο του Μεσενικόλα και επιστροφή.

Στην 16η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση θα πάρουν μέρος 80 άλογα από περιοχές της Ελλάδας. Οι φίλοι του αλόγου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν διάφορες ράτσες, όπως Ισπανικά, αράβικα, Θεσσαλικά, Κοζάνης, Σιάτιστας, αραβάνια, κ.α.

 

Προηγούμενο άρθρο Απονομή των βραβείων του πανθεσσαλικού μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής
Επόμενο άρθρο Οι Έμποροι της Θεσσαλίας με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου