Ειδήσεις

Πανήγυρις Ιερού Μητροπολιτικού – Κοιμητηριακού Παρεκκλησίου Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδίτσης


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτο εσπέρας της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023, παραμονή της θεομητορικής εορτής της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, έψαλε τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο και προέστη της Λιτανείας στο Ιερό Μητροπολιτικό – Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδίτσης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι σύμφωνα με τον Ψαλμό: τίμιος ἐναντίον Κυρίου ὁ θάνατος τῶν ὁσίων αὐτοῦ και αφού για τους Αγίους είναι τίμιος ο θάνατος, πολύ περισσότερο ισχύει αυτό για την Υπεραγία Θεοτόκο. Η Θεοτόκος έγινε το τελειότερο δημιούργημα του Θεού, που εξαιτίας των πολλών Της αρετών, ο Υιός και Λόγος του Θεού Την επέλεξε, ώστε να πάρει από Αυτήν την ανθρώπινη φύση, να την αγιάσει και να την αποκαταστήσει στην ουράνια δόξα. Αυτή η ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ, υπάκουσε στην θεία βούληση και κλήση και προσφέρθηκε στον Θεό, για να υπηρετήσει όχι μόνο Αυτόν,α λλά και τους ανθρώπους.

Η ένδοξη κοίμησή Της, για την Ορθόδοξη Εκκλησία έχει δόξα, χαρά και λαμπρότητα, γιατί ακολουθώντας την πορεία του Υιού της, ανοίγει στους ανθρώπους τον δρόμο προς τον ουρανό. Μετά την Μετάστασή της, ο Υιός Της Την έχει τοποθετήσει κοντά του ως συμβασίλισσα, για να προνοεί και να ενδιαφέρεται για όλον τον κόσμο και εμείς οι άνθρωποι προστρέχουμε σε Αυτήν, για να ζητήσουμε τις μεσιτείες και τις πρεσβείες Της. Την παρακαλούμε ως Μητέρα μας να βρίσκεται πάντοτε μαζί μας, να μας προστατεύει στις δυσκολίες της ζωής μας, τις οποίες αντιμετώπισε και Εκείνη στη ζωή Της, αλλά τις υπερέβη και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις και για τη δική μας σωτηρία.

Η Θεοτόκος παρακαλεί τον Υιό Της να φροντίζει την ανθρωπότητα, αλλά ζητά και από εμάς τους ανθρώπους, να εφαρμόζουμε στη ζωή μας το θέλημα του Θεού και να βιώνουμε την παρουσία του Ιησού Χριστού στη ζωή μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Τ.Ε. Καρδίτσας του ΚΚΕ συγχαίρει την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Επόμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά