Ειδήσεις

Πανκαρδιτσιώτικη συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού


Το Σάββατο 16-4-2022 στην Πανκαρδιτσιώτικη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και οργάνωσε  Ομάδα Πρωτοβουλίας πολιτών, όλοι εμείς εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας σε μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία, και πιο συγκεκριμένα:

  1. Θεωρώντας ως πρώτιστη πράξη ευθύνης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στους/στις διωκόμενους-σε αναστολή Υγειονομικούς που αντιστέκονται στην υποχρεωτικότητα και ξεπερνούν τις 7.000 και ιδιαίτερα στους απεργούς πείνας, που όλοι τους διεκδικούν τα αυτονόητα: το δικαίωμα στην επιβίωση, στην εργασία και στην ελευθερία.
  2. Καταγγέλλουμε τις εξευτελιστικές πρακτικές και τα τιμωρητικά μέτρα της Κυβέρνησης που με εξαναγκαστικό και απαράδεκτο τρόπο προσπαθεί να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα σε κάθε πολίτη, επιβάλλοντας ακόμη και πρόστιμο 100 € στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών.
  3. Καταγγέλλουμε τόσο τις παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης όσο και το ακαταδιωκτο όλων εκείνων που με κυβερνητική εντολή διαχειρίζονται την υπόθεση της πανδημίας. Γιατί άραγε αυτή η ασυλία; Τι κρύβει αυτή η νομοθετική κάλυψη όλων αυτών;

Είναι το ελάχιστο που επιβάλλεται να πράξουμε ως πολίτες μιας δημοκρατικής χώρας που θέλει να υπεραμύνεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ την ίδια στιγμή η ίδια η κυβέρνηση της χώρας καταπατεί αυτά  τα δικαιώματα κυρίως στην εργασία και στην ελεύθερη επιλογή ιατρικών πράξεων στο σώμα μας, παραβιάζοντας έτσι και το σύνταγμα και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.

`           Δεν καταλαβαίνουμε πώς ωφελείται η δημόσια υγεία καταδικάζοντας σε εξαθλίωση χιλιάδες υγειονομικούς ή κόβοντας ένα 100άρικο από συνταξιούχους που παίρνουν 400 η 500 ευρώ το μήνα.

Κάποτε οι υγειονομικοί χειροκροτούνταν για την προσφορά τους ενώ κυβερνητικοί και τηλεοπτικά δίκτυα με δηλώσεις και πράξεις τους προκαλούσαν δάκρυα συγκίνησης. Σήμερα γιατί αυτή η στροφή και ποιον εξυπηρετεί;

Τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν σε καταστάσεις σύγχρονων κρίσεων δεν μπορούν να λυθούν με τιμωρητικές πρακτικές και εξόντωση των «ανυπότακτων», αλλά απεναντίας με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και στόχο την προστασία του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής.

Ζηταμε πριν να είναι πολύ αργά:

  • Την άμεση επιστροφή των διωκόμενων υγειονομικών στις θέσεις εργασίας τους.
  • Την κατάργηση της υποχρεωτικότητας καθώς και όλων των τιμωρητικών μέτρων και προστίμων που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
  • Διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας και κατάργηση του ακαταδιωκτου.

Για τους περισσότερους είναι θέμα επιβίωσης, για την κοινωνία μείζον δημοκρατικό ζήτημα.

.                                 Το παρόν ψήφισμα εγκρίθηκε ομοφωνα.

Ομάδα Υγειονομικών βρίσκεται καθημερινά στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Τα κάλαντα του Λαζάρου άκουσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη τριών γυναικών για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος