Ειδήσεις

Πανσέληνος με νυκτερινή πεζοπορία στη λίμνη Πλαστήρα


Με νυκτερινή πεζοπορία στο μονοπάτι Β25 (στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος Μορφοβουνίου), απόλαυσαν την χθεσινή «πανσέληνο του κόκκινου ελαφιού», στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Οργανωτής της εκδήλωσης ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, με την συμμετοχή του Δήμου και της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας «ΟΜ» του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Με τον τρόπο αυτό αποδόθηκε επίσημα στο κοινό ένα άγνωστο ιστορικό μονοπάτι, ένα από τα δέκα (10) που ανέδειξε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η πεζοπορία ξεκίνησε στις 10 το βράδυ από την πλατεία Γ. Μπαλταδώρου με καλωσόρισμα του Αντώνη Παπαδάκου εκ μέρους του ΕΟΣ Καρδίτσας, για να καταλήξει στην κορυφή του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί ο δήμαρχος κ. Νάνος, καλωσόρισε τους περίπου 150 πεζοπόρους και παρουσίασε την άγνωστη ιστορία του ξωκκλησιού, το οποίο κάηκε από τους Οθωμανούς το 1601, στην Επανάσταση του Διονυσίου Φιλοσόφου. Επίσης ο κ. Νάνος αναφέρθηκε και στα άλλα ιστορικά μονοπάτια της λίμνης Πλαστήρα και προσκάλεσε τους επισκέπτες να τα περπατήσουν. Να σημειωθεί ότι η συντήρηση και ανάδειξη των ιστορικών μονοπατιών ανατέθηκε στην Κοινσεπ «Οξυγόνο» του ΕΟΣΚ και χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, έργο που ολοκληρώθηκε το 2021.

Μετά οι πεζοπόροι μετέβησαν σε μία πετρώδη αμφιθεατρική πλαγιά, όπου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΣΚ κ. Παντελής Μανώλης και αναφέρθηκε στις δράσεις του ορειβατικού Συλλόγου, αλλά και την απειλή των Αγράφων από τις ανεμογεννήτριες. Έπειτα κάτω από το φως της πανσέληνου, μέλη της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας «ΟΜ» παρουσίασαν ποιητικό αναλόγιο με θέμα το φεγγάρι μέσα από την Ποίηση. Διάβασαν ποιήματα οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Βασίλης Ντούλιας (σκηνοθέτης) Ιωάννα Ποδηματά (Συντονιστής «ΟΜ») Ισμήνη Μπαλτά και Γιούλη Τριανταφύλλου. Ακολούθως έπαιξαν και τραγούδησαν οι μουσικοί Αντ. Σκαμαγκούλης (μπουζούκι), Βάσω Μπότη (κιθάρα) Τηλέμαχος Τζιαχρής (φλογέρα) και η Κατερίνα Αραμπατζή (φωνή). Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε κρασί «μαύρο Μεσενικόλα», από τον παραγωγό κ. Βασίλη Σταύρου.

Στη νυκτερινή πεζοπορία πήραν μέρος πλέον των 150 ατόμων, όλων των ηλικιών, αριθμός ρεκόρ για νυκτερινή εξόρμηση του ΕΟΣΚ, που συνήθως συγκεντρώνει περίπου 60 άτομα. Η εκδήλωση θα επαναληφθεί με την πανσέληνο του Αυγούστου, σε άλλο ιστορικό μονοπάτι της λίμνης Πλαστήρα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή 17/7 με ανοιχτά καταστήματα και δωρεάν λεωφορεία στο Fashion City Outlet
Επόμενο άρθρο Οι Αγραφιώτες της Καρδίτσας και της Ευρυτανίας ανταμώνουν και διεκδικούν