Ειδήσεις

Παράδοση απινιδωτών σε ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου Μουζακίου


Απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας παρέδωσε στις έξι ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου Μουζακίου ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρίας Καραμπέκου, των Αντιδημάρχων κ. Αποστολίας Αγγελάκη, κ. Γιώργου Φούντα, κ. Γιώργου Παπακώστα, του Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας κ. Αλέξανδρου Σφήκα, του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Κρανή και του Αρχιδιαιτητή κ. Ανδρέα Στάθη.

Πρόκειται για τις ομάδες του Μουζακίου, του Μαυρομματίου, του Αγναντερού, της Κρανιάς, της Μαγούλας και της Γελάνθης, των οποίων εκπρόσωποι παρέλαβαν τους απινιδωτές στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τη Δημοτική Διοίκηση.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Θ. Στάθης επισήμανε: «Μετά την πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία στο Μαυρομμάτι, όπου στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος θρηνήσαμε την αβάσταχτη απώλεια ενός 20χρονου αθλητή μας, ανταποκριθήκαμε άμεσα στην αγωνιώδη έκκληση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Έτσι, ο Δήμος Μουζακίου προχώρησε στην προμήθεια 6 απινιδωτών προκειμένου να καλυφθούν το γρηγορότερο οι ανάγκες των τοπικών σωματείων, τους οποίους και παραδώσαμε στις ομάδες για να τους αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η  Δημοτική αρχή αφουγκράζεται πάντα τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συνδημοτών μας και κάνει ότι μπορεί για να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις, ειδικά όταν αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

 

Ο Απινιδωτής

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία, αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Οι απινιδωτές διακρίνονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: στους χειροκίνητους και τους αυτόματους. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης. Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά, η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα 3-5 min έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%. Οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν την σπουδαιότητα ύπαρξης των απινιδωτών σε πολυσύχναστα μέρη όπως αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, γήπεδα, σχολεία κλπ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Σαπίζει ο Βιολογικός Καθαρισμός Μουζακίου-Καραϊσκάκη Μαυρομματίου
Επόμενο άρθρο Στην κυκλοφορία το 1ο χλμ του δρόμου Δέλτα-Καρδίτσας