Ειδήσεις

Παραμένει στο βαθύ κόκκινο ο Δήμος Καρδίτσας


Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) παραμένει ο Δήμος Καρδίτσας και αυτή θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα με περιοριστικά μέτρα και η ανησυχία όλων εντείνεται.

Στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν οι εξής περιοχές: Θάσος, δήμος Μαρώνειας Σαπών, Κύθνος, Διδυμότειχο, Πίδνας Κολινδρού, δήμος Καβάλας, δήμος Βόλου, δήμος Συντικής Σερρών, δήμος Βόρειων Τζουμέρκων.
Από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν από Δευτέρα οι: Μύκονος, Λέρος και οι δήμοι Καρύστου και Κύμης, Σκύρος, δήμος Λοκρών, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα».
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι ανοίγει το λιανεμπόριο στην Κοζάνη από τη Δευτέρα με click away.

Επίσης  επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών με τη χρήση self test.
Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Κάθε μέτρο και απόφαση έχει στόχο να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα, δίχως προβλήματα. Η κατάσταση μας επιτρέπει την επαναλειτουργία από Δευτέρα του λιανεμπορίου με click away στην Κοζάνη.

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών

Για τις σχολές οδηγών και το αίτημα του υπουργείου, αποφασίστηκαν τα εξής:
Από Δευτέρα επαναλειτουργούν με υποχρεωτικό διπλό self test για τους εργαζόμενους και τους εξεταζόμενους με τεστ ένα 24ωρο πριν.
Πιο συγκεκριμένα, οι σχολές οδηγών θα λειτουργούν με τους εξής κανόνες:

-Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
-Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
-Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
-Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
-Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ)».
Νωρίτερα, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου

τόνισε ότι το επιδημιολογικό φορτίο σταθεροποιείται και ο δείκτης θετικότητας έπεσε στο 5,3.

 

26.000 τα ενεργά κρούσματα

Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 26.000 και ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων έχει πέσει στα 2.800 παρά την αύξηση του αριθμού των τεστ.

Ο μέσος όρος των τεστ διαμορφώνεται πλέον στα 54.000.
Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η εικόνα αυτή σταθεροποίησης δεν μπορεί να μας κάνει να λάβουμε «το λάθος μήνυμα ότι τελειώνουμε».
Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και πρέπει να έχουμε υπόψη κυρίως την μεγάλη διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα, όπως υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο 14 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό