Ειδήσεις

Παράνομες οι κυπριακές άδειες χειριστών μηχανημάτων έργου


Το Σωματείο Χειριστών Καρδίτσας θέλει να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους βοηθούς και χειριστές Μηχανημάτων έργου, καθώς και όσους έχουν αναφορά με το επάγγελμα μας!

Το τελευταίο χρονικά διάστημα  έχουμε γίνει μάρτυρες κάποιων  υποτιθέμενων αδειών Χειριστών που προέρχονται κατά κύριο  λόγο από την Κύπρο !

Αυτές οι υποτιθέμενες άδειες  Χειριστών, λέμε υποτιθέμενες, καθώς δεν είναι άδειες , αλλά απλές πιστοποιήσεις, δεν έχουν καμία μα καμία ισχύ στην πατρίδα μας !

Είναι παράνομες !

Τα λεγόμενα κέντρα επαγγελματική κατάρτισης (ΚΕΚ) είτε της Κύπρου είτε ακόμα και  της Ελλάδος ,  επενδύουν στην αγωνία των επιχειρήσεων  ή των εργαζομένων για άμεση έκδοση άδειας Χειριστών, και τους εξαπατούν .

Εκδίδουν μετά από δυο τρεις ημέρες κατάρτισης , μια  απλή πιστοποίηση την οποία την βαπτίζουν Άδεια Χειριστή .

Αυτή  η υποτιθέμενη άδεια (πιστοποίηση είναι) έχει κόστος από 600€ έως 1000€ .

Θέλουμε λοιπόν να το κάνουμε  όσο γίνεται πιο σαφές , ώστε να αποφύγουν την εξαπάτηση αφενός οι συνάδελφοι μας χειριστές και αφετέρου  όλοι εκείνοι που έχουν αναφορά στο επάγγελμα του Χειριστή .

Η Άδεια Χειριστή μηχανήματος έργου που έχει νόμιμη ισχύ στην πατρίδα μας,   εκδίδεται από τις αδειοδοτούσες αρχές των Περιφερειών  σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 113/2012 .

Όλες οι υπόλοιπες υποτιθέμενες άδειες που δεν έχουν εκδοθεί με τις διατάξεις του ΠΔ 113/2012 είναι παράνομες και δεν ισχύουν !

Οι κάτοχοι όλων αυτών των κυπριακών αδειών σε περίπτωση που ελεγχθούν από την Επιθεώρηση Εργασίας ή υποπέσουν σε εργατικό ατύχημα θα πληρώσουν τις συνέπειες του νόμου  περί παράνομης εργασίας .

Καλούμε τους συναδέλφους  χειριστές να μας καταγγείλουν τέτοια περιστατικά   περί  έκδοσης υποτιθέμενων αδειών – κυπριακών αδειών  , καθώς από τη μια  δημιουργούν αναστάτωση στο επάγγελμα μας και από την  άλλη  αβαντάρουν μια συνεχόμενη εξαπάτηση απέναντι σε συναδέλφους και επιχειρήσεις !

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Προβολή της ταινίας ΄΄Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες΄΄ στο Δημοτικό Σχολείο Ηλιά