Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ από συνταξιούχους της Καρδίτσας


Την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, πανελλαδική ημέρα δράσης των συνταξιούχων όλης της χώρας, καλούμε τα μέλη μας σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Ιεζεκιήλ 38Α στις 11.00 πμ., για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων και ειδικά του νόμου Χατζηδάκη, που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση, για να προστεθούν σε όλους όσους ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο να κάνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σκλάβους του 21ου αιώνα.

Τα υποστελεχωμένα ασφαλιστικά ταμεία συγχωνεύτηκαν με αποτέλεσμα το προσωπικό να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, οι δε ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται. Και η κυβέρνηση μετά το νόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, βάζει νέο κρίκο στην αλυσίδα των ανατροπών με την τοποθέτηση ιδιωτών μάνατζερ στον ΕΦΚΑ. Σαν πρόσχημα για τις αλλαγές αξιοποιείται πάλι η γραφειοκρατία, που προκαλεί την δικαιολογημένη αγανάκτηση χιλιάδων ασφαλισμένων και συνταξιούχων που περιμένουν χρόνια στην ουρά μέχρι να εκδοθεί η σύνταξή τους.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά μας:

  • Για προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
  • Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα, να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής στους αγώνες.

Προηγούμενο άρθρο Τι αποκάλυψαν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Επιχειρηματική ημερίδα ΣΘΕΒ για τους μετασχηματισμούς που θα επιφέρει η πανδημία σε οικονομία και υγεία