Ειδήσεις

Παρελήφθη μηχάνημα αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Ενισχύεται ο στόλος των αυτοκινήτων του Δήμου λίμνης Πλαστήρα, με ένα ειδικό όχημα – φορτηγό μεταφοράς σιδερένιων κάδων αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων και απορριμμάτων. Το ειδικό αυτοκίνητο αγοράστηκε μετά από διαγωνισμό και εντάχθηκε στον εξοπλισμό του δήμου λίμνης Πλαστήρα για τον τομέα της καθαριότητας. Χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με 148.800  ευρώ, από το πρόγραμμα “Φιλόδημος 2”.

Επίσης,  με σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου λίμνης Πλαστήρα, εγκρίθηκαν οι όροι προμήθειας ενός αγροτικού αυτοκινήτου 4 Χ 4, το οποίο εκτός της μεταφοράς, θα έχει την υποδομή για εγκατάσταση αλατοδιανομέα το χειμώνα, δεξαμενή πυρόσβεσης για τους θερινούς μήνες. Το νέο όχημα έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί άμεσα.

Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα δήλωσε σχετικά: Σήμερα παραλάβαμε ένα σημαντικό μηχάνημα, αξίας 148.800 ευρώ, ενώ απομένει προμήθεια ενός ακόμα νέου αυτοκινήτου αξίας 60.000 ευρώ, που ο Δήμος έχει ανάγκη. Ειδικότερα με την προμήθεια του μηχανήματος αποκομιδής κάδων με ογκώδη αντικείμενα, επιλύεται οριστικά ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο μέχρι σήμερα γινόταν μέσω ιδιωτικής εταιρίας. Από σήμερα μειώνεται κόστος αποκομιδής και μας δίνεται η δυνατότητα αποτελεσματικής προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Με την προμήθεια επιπλέον αυτοκινήτου με αλατοδιανομέα και δεξαμενή πυρόσβεσης, ενισχύεται ο δήμος για την καλύτερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας.

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Γ. Καφφέ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα Φυτιατρική και Περιβάλλον