Ειδήσεις

Παρεμβάσεις 500.000€ για έργα αντιπλημμυρικά


Σε παρεμβάσεις ύψους 500.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος Καλέντζη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου που περιλαμβάνει εργασίες σε μήκος περίπου 5 χλμ, στο τμήμα από την γέφυρα Μακρυχωρίου και ανάντη.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε ακόμη ένα σημαντικό έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. Καρδίτσας» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στην περιοχή της Καρδίτσας  χρηματοδοτούμε και έχουμε σε εξέλιξη   ένα μεγάλο έργο καθαρισμών και διευθετήσεων ποταμών και χειμάρρων, που θεραπεύουν πληγές και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες,  δημόσιες υποδομές και δίκτυα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το έργο καθαρισμού περιλαμβάνει ήπια επέμβαση στην κοίτη, ήτοι εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την αποτελεσματική διόδευση του πλημμυρικού όγκου και την αντιμετώπιση προβλημάτων ροής που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 16 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα