Ειδήσεις

Παρέμβαση Γονέων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας


Μετά από σχεδόν 2 μήνες τηλεκπαίδευσης οι μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών επανήλθαν στο φυσικό τους χώρο, στο Σχολείο. Δυστυχώς όμως η επιστροφή τους δεν συνοδεύεται και από κάποια αλλαγή στην κατεύθυνση της ασφάλειας τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών. Και αυτό σε μια περίοδο όπου η χώρα μας μετρά σχεδόν 6.000 θανάτους λόγω covid. Πρόσφατα περιστατικά θανάτων στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Νομό μας ήταν δύο διευθυντές Δημοτικών σχολείων σε Σοφάδες και Καρδίτσα.

Αυτή τη στιγμή οι γονείς βρίσκονται σε αναβρασμό και προβληματισμό για το αν θα πρέπει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μιας και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο από τον Μάρτιο μέχρι τώρα. Αντιθέτως κρούσματα και θάνατοι αυξάνονται συνεχώς. Θεωρούμε απαράδεκτα τα ημίμετρα του στυλ: αερίζουμε συνεχώς τις αίθουσες ή την προτροπή να παίρνουν οι μαθητές μαζί τους και ένα κουβερτάκι,κατευθύνσεις που δόθηκαν από το την Υπουργό Παιδείας μέσα στον μήνα Ιανουάριο με άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στην δεδομένη χρονική στιγμή κλείνουν συνεχώς σχολεία ή τμήματα. Η λίστα του υπουργείου Παιδείας καταγράφει τον αριθμό των σχολείων/τμημάτων που έχουν κλείσει να έχουν φτάσει ήδη τα 300. Η εκτίμηση των λοιμωξιολόγων είναι πως «τα σχολεία έχουν πάψει να είναι άνοσα και προστατευμένα από τον ιό»

Απευθυνόμαστε στην υπηρεσία σας και απαιτούμε τα εξής:

  • Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους εκπαιδευτικούς σε κάθε σχολική μονάδα
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 ανά τμήμα
  • Αξιοποίηση όλων των υποδομών που πληρούν τις προϋποθέσεις για κατάτμηση τμημάτων. Υπάρχουν σχολεία με άδειες αίθουσες και μεγάλα σε αριθμό μαθητών τμήματα, τα οποία δεν χωρίζονται
  • Προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων
  • Μείωση και αναπροσαρμογή της διδακτικής ύλης (η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν κάλυψε πλήρως τη γνωστική διαδικασία αφού υπήρχαν μαθητές που δε συμμετείχαν)
  • Ανοιχτά σχολεία με ασφαλή λειτουργία για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το κείμενο προσυπογράφουν τα ΔΣτων παρακάτω Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καρδίτσας: Δημοτικό Σχολείο Καλλιθήρου, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 6ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο Δημοτικό Σχολείο, 10ο Δημοτικό Σχολείο

Προηγούμενο άρθρο Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στα Καλογριανά την Κυριακή 07/02