Ειδήσεις

Παρουσίαση του Δικτύου Πίνδος στη Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών


Μετά από πρωτοβουλία του Δικτύου Πίνδος και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής γραμματείας ενωσιακών πόρων και υποδομών-ΓΓΕΠΥ / ΥΠΑΑΤ, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη και τους συνεργάτες του, με τον πρόεδρο του Δικτύου Πίνδος κ. Στεργίου Ανδρέα, δήμαρχο Αργιθέας, τον συντονιστή κ. Χρήστο Γκρέκο και τον Δ/ντή του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος κ. Βασίλη Τσιτσιρίγκο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του Δικτύου Πίνδος στον Γενικό Γραμματέα και η διερεύνηση δυνατοτήτων αξιοποίησης του ως Διαπεριφερειακού φορέα στην ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της νέας προγραμματικής περιόδου.

Διαπιστώθηκε ότι το Δίκτυο Πίνδος έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην υλοποίηση του προγράμματος Leader, γιατί η γεωγραφική του ανάπτυξη σε τέσσερεις περιφέρειες και έξι νομούς της ορεινής περιοχής της Νότιας Πίνδου αποτελεί ιδανικό σχήμα για την πλέον συμφέρουσα και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος Leader. Με φορέα υλοποίησης προγράμματος Leader το Δίκτυο Πίνδος  εκτός των οικονομιών κλίμακας που επιτυγχάνεται, μπορεί να εφαρμοσθεί ένα πρόγραμμα, το οποίο θα αποτυπώνει και θα δίνει απαντήσεις  με ενιαίο και

αποτελεσματικό τρόπο στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ως σύνολο ή περιοχή της Νότιας Πίνδου την οποία αντιπροσωπεύει το Δίκτυο Πίνδος.

Προτάθηκε επίσης η διεύρυνση του  Δικτύου και σε όμορες ομοειδείς και γειτνιάζουσες περιοχές, πιθανότητα την οποία εξετάζει του Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου.

Επίσης επισημάνθηκε ότι το Δίκτυο Πίνδος, ως φορέας της αυτοδιοίκησης και με την διαχειριστική επάρκεια υλοποίησης έργων, μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών που διαθέτει, αποτελεί ένα εργαλείο για τους δήμους μέλη του, τα οποία πρέπει να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα κ. Δημητρίου Παπαγιαννίδη, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τεχνικές συναντήσεις, ώστε η συμμετοχή του Δικτύου στην υλοποίηση του ΠΑΑ της νέας προγραμματικής περιόδου να είναι καταλυτική για την περιοχή της Πίνδου που αντιπροσωπεύει.

 

Προηγούμενο άρθρο 24ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος με συμμετοχές από όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Τους χρυσούς Παραολυμπιονίκες Θ. Γκαβέλα και Σ. Γκαραγκάνη τίμησε ο Δήμαρχος Μουζακίου