Ειδήσεις

Παρουσιάστηκαν οι 18 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Καρδίτσα


Οι  18 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ  το βράδυ της Δευτέρας στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο  Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που τόνισε μεταξύ άλλων  τα εξής: «Απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα στους εργατοϋπάλληλους, στους ανέργους, στους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στη νεολαία και στις γυναίκες του Ν. Καρδίτσας, που βλέπουν η ζωή και οι ανάγκες τους να θυσιάζονται πότε στα πλημμυρισμένα, τα καμένα και σεισμόπληκτα, άλλοτε στις ράγες του θανάτου στα Τέμπη, στους τόπους εργασίας, που οργίζονται από την ακρίβεια, τη μείωση του εισοδήματός τους, την ανεργία, το ξεκλήρισμα από τη γη τους, να παρακάμψουν τις ψεύτικες υποσχέσεις, τους εκβιασμούς, τα εμπόδια του ληστρικού εκλογικού συστήματος.

Να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνουν και στην Περιφέρεια και στους δήμους την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”, στα οποία συμμετέχουν μέλη του ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές που συμπαρατάσσονται μαζί του, που πρωτοστάτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στους αγώνες των εργατοϋπαλλήλων, των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των φοιτητών, στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στους αγώνες για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού μέσα και μετά την πανδημία, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την επίλυση των προβλημάτων των πλημμυροπαθών, της Παιδείας, του περιβάλλοντος, του αντιπολεμικού κινήματος.

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με την επωνυμία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Περιφέρεια και στους δήμους, γιατί ήταν η μόνη δύναμη που έδρασε ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας – δήμων, στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, κάτι που αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν και αντίπαλοί μας.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Θεσσαλίας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους και εξειδικεύουν τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και στους δήμους, η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με την εφαρμογή των αντιλαϊκών δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της στήριξης της αστικής τάξης από το Ταμείο Ανάκαμψης, της νέας διεθνούς οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που ξεδιπλώνεται και της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων για το μοίρασμα των αγορών».

Οι υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

  1. Αγγέλου Λήδα – Ξένια

Κατάγεται από την Ιτέα του Δήμου Παλαμά και διαμένει στην Καρδίτσα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Διπλώματος Ειδίκευσης «Μοριακή Βιολογία – Μοριακή Γενετική – Διαγνωστικοί Δείκτες» του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη βιολόγος στον χώρο της Υγείας. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) από το 2021. Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ.

  1. Αγραφιώτης Βασίλης

Κατάγεται από την Καρδίτσα όπου και διαμένει. Αποφοίτησε από τη σχολή της ΔΕΗ, εργάστηκε στη ΔΕΗ απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΤΕ/ΔΕΗ και μέχρι τη συνταξιοδότηση μέλος του ΔΣ στο τοπικό παράρτημα του συλλόγου. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος και γενικός γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Από το 2020 είναι πρόεδρος του ΔΣ του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Καρδίτσας.

  1. Ευτυχιάδης Ευτύχιος

Κατάγεται από τη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, είναι ιατρός αιματολόγος, διευθυντής Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου και επιστημονικά υπεύθυνος Ειδικής Μονάδας Χημειοθεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας.

  1. Καλογεράκης Λάμπρος

Κατάγεται από το Νεοχώρι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και διαμένει στην Καρδίτσα. Είναι δημοτικός υπάλληλος και εκλεγμένος στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ. Είναι πρώην ποδοσφαιριστής Α΄ εθνικής κατηγορίας και  προπονητής ποδοσφαίρου.

  1. Καπερώνη Κατερίνα

Κατάγεται από τις Πηγές Άρτας και διαμένει στην Καρδίτσα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Γεωγραφικών Συστημάτων και Πληροφοριών του ΤΕΙ Ιωαννίνων. Εργαζόταν ως συμβασιούχος καθαρίστρια στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας από όπου απολύθηκε πρόσφατα. Είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Καθαριστριών.

  1. Καραμαγκιόλας Κωνσταντίνος

Κατάγεται από την Καρδίτσα όπου και διαμένει. Αποφοίτησε από το  Τμήμα Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων. Εργάζεται ως ψυκτικός στην οικογενειακή επιχείρηση. Είναι μέλος  του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Παραρτήματος Θεσσαλίας. Είναι μέλος του Τομεακού Γραφείου Καρδίτσας του ΚΚΕ.

  1. Καρράς Δημήτρης

Κατάγεται από τον Κοσκινά του Δήμου Παλαμά, όπου και διαμένει. Είναι αγρότης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Είναι αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κοσκινά και τοπικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

  1. Καρυά Ελένη

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες και σήμερα ζει στην Καρδίτσα. Αποφοίτησε από τη Δημόσια Σχολή Λογιστών. Εργάστηκε στο ΙΚΑ από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Υπήρξε μέλος  του ΔΣ της Λαϊκής Βιβλιοθήκης «Η ΑΘΗΝΑ», μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών και μέλος της γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης. Σήμερα είναι πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας και μέλος της Ομοσπονδίας. Επίσης είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ.

  1. Κουβαράς Έκτορας

Κατάγεται από το Ρούσσο Καρδίτσας όπου και διαμένει. Είναι απόφοιτος ΕΠΑΛ στην κατεύθυνση της Νοσηλευτικής. Εργάζεται ως διανομέας στον χώρο της εστίασης. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας.

  1. Κούτρα Χαρά 

Κατάγεται από Πεδινό του Δήμου Παλαμά και διαμένει στο Καλλίθηρο (Σέκλιζα) Καρδίτσας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ελληνική Φιλολογία με ειδίκευση στη Γλωσσολογία και ολοκλήρωση κύκλου γυναικείων σπουδών φύλου και διαπολιτισμικών σπουδών.  Είναι αγρότισσα και εργάζεται και ως ιδιώτης συνεργάτης της ΕΛΣΤΑΤ. Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας. Είναι πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Καλλιθήρου. Είναι μέλος του Τομεακού Γραφείου Καρδίτσας του ΚΚΕ.

  1. Κρανιάς Βασίλης

Κατάγεται από τη Μαγούλα του Δήμου Μουζακίου και διαμένει στην Καρδίτσα. Πολιτικός μηχανικός ΤΕ, συνταξιούχος ΟΤΕ. Περιφερειακός σύμβουλος 2010-2014, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», από το 2014 μέχρι σήμερα. Διετέλεσε πρόεδρος στο Σωματείο Τεχνικών του ΟΤΕ, πρόεδρος του Τμήματος Καρδίτσας της ΕΕΤΕΜ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου επί σειρά ετών. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ.

  1. Μουρατιάν Ελένη

Κατάγεται από την Καρδίτσα και διαμένει στον Παλαμά. Απόφοιτη της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως αυτοαπασχολούμενη οδοντίατρος. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

  1. Μπεκιάρη Χριστίνα

Κατάγεται από τη Μαραθέα του Δήμου Παλαμά και διαμένει στην Καρδίτσα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

  1. Μποντούρης Σωκράτης

Κατάγεται από το Ξινονέρι του Δήμου Καρδίτσας και διαμένει στην Καρδίτσα. Είναι αυτοαπασχολούμενος στον χώρο του Εμπορίου. Υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από το 1995 ως το 2015 στην Αναγέννηση Καρδίτσας στην οποία υπήρξε και γενικό αρχηγός, στον Πατραϊκό, στον Ποσειδώνα Νέων Πόρων, στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Πανθρακικό. Επίσης, είχε αναλάβει καθήκοντα scout – ανιχνευτή ταλέντων στην ΑΕΛ.

  1. Παπαδόπουλος Γιώργος

Κατάγεται από το Καλλιφώνι του Δήμου Καρδίτσας και διαμένει στην Καρδίτσα. Εργάζεται ως εξωτερικός πωλητής. Είναι γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας και μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Είναι μέλος του Τομεακού Γραφείου Καρδίτσας του ΚΚΕ.

  1. Παπανδρέου Σύλβια

Κατάγεται από το Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου και διαμένει στην Καρδίτσα. Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής στη Θεσσαλονίκη.  Εργάστηκε στην «Εγνατία Οδό ΑΕ» ως υπεύθυνη συστημάτων ασφαλείας γεφυρών και σηράγγων. Επίσης εργάστηκε ως μηχανικός παραγωγής στην εταιρεία «Σιδηρομπετόν» και εν συνεχεία ως ιδιοκτήτρια κυλικείου δημοσίου σχολείου, που άρχισε και η συνδικαλιστική δραστηριότητα: Υπήρξε γραμματέας του Σωματείου Κυλικείων «Η Εστία» και αντιπρόσωπος  στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, επίσης διετέλεσε ταμίας Β΄ στην ΟΕΒΕ Καρδίτσας και αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΒΕΕ. Πλέον δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού.

  1. Τέγος Νίκος

Κατάγεται από το Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου και διαμένει στην Καρδίτσα. Είναι πολιτικός μηχανικός, πτυχιούχος του Τμήματος Δομικών Έργων, εργάστηκε για πολλά χρόνια σε εταιρεία για την κατασκευή οδικών και υδραυλικών έργων. Μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

  1. Τσιούτρας Γιάννης

Κατάγεται από το Γραμματικό του Δήμου Σοφάδων και διαμένει στην Καρδίτσα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Δασοπονίας στα ΤΕΙ της Καρδίτσας. Είναι αγρότης και είναι γραμματέας του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της ΕΟΑΣΚ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

 

Προηγούμενο άρθρο Ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων έλαβε χώρα στην Αργιθέα
Επόμενο άρθρο Το 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο στη Λάρισα