Ειδήσεις

Παρουσιάστηκε στο Μουζάκι το βιβλίο για το Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο εκ Καππούας


Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Μουζακίου το απόγευμα της Τρίτης 26/4/2022,στο Πνευματικό Κέντρο της Τ.Κ. Καππά, κατά την οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο του γνωστού αοιδού και δημοτικού συμβούλου κ. Χρυσόστομου Μητροπάνου με τίτλο: «Νεομάρτυρας Κωνσταντίνος εκ Καππούας ου η μνήμη Αυγούστου ΙΗ’ (18)», σε ποίηση Γεωργίου Αποστολάκη του από δικαστών και μελοποίηση του ιδίου.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης και ο κ. Στέφανος Παντόλας εκπαιδευτικός και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Μυλόπετρες της Παράδοσης και του Πολιτισμού», τουTV 10.

Το παρών έδωσαν: ο Βουλευτής του Νομού κ. Γιώργος Κωτσός, ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Πατσιαούρας, Γιώργος Φούντας, Γιώργος Παπακώστας,ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καππά κ. Δημήτρης Φωτάκης, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Παρασκευή Ντούρβα, Ολυμπία Διαμαντοπούλου, Λάμπρος Γιώτης, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι,ο πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο Επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A. κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο Πρόεδρος της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στέφανος Κούτρας και πλήθος κόσμου.

Για το βιβλίο μίλησε με θερμά λόγια ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος τονίζοντας την πληρότητα των κειμένων και του επιστημονικού περιεχόμενου του. Ο Ποιμενάρχης εξήρε τις ερμηνευτικές ικανότητες και τις μουσικές γνώσεις του συγγραφέα, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο βίο του Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου εκ Καππούας, χαρακτηρίζοντας τον τόπο εδώ «ευλογημένο» επισημαίνοντας την πλούσια δράση που ανέπτυξε στην περιοχή και ο Άγιος Ιερομάρτυρας Σεραφείμ Επίσκοπος Φαναρίου & Νεοχωρίου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης χαρακτήρισε το Χρυσόστομο Μητροπάνο «καλοσυνάτο άνθρωπο» της προσφοράς. «Θέλησε να αφήσει στο Δήμο και στις επόμενες γενιές μια σημαντική παρακαταθήκη με τη συγγραφή του βιβλίου για τον όχι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό, τοπικό Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο εκ Καππούας. Ζήτησε τη βοήθειά μας και εμείς φυσικά την προσφέραμε υλοποιώντας αυτή την ιδέα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος. Ο κ. Στάθης έκλεισε προτρέποντας τον κ. Μητροπάνο να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται για τον τόπο και για τον πολιτισμό καθώς – όπως τόνισε – «έχεις πολλά ακόμη να δώσεις και μην μου ξαναπείς ότι είσαι μεγάλος στην ηλικία διότι στην προσφορά ο χρόνος είναι ατέλειωτος».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Βουλευτής κ. Γ. Κωτσός επισημαίνοντας ότι το βιβλίο του Χρ. Μητροπάνου αποτελεί παρακαταθήκη της πνευματικής και πολιτιστικής του κουλτούρας.

Ακολούθως, το εγκώμιο του Χρυσόστομου Μητροπάνου έπλεξε ο τηλεοπτικός παρουσιαστής κ. Στ. Παντόλας τον οποίο χαρακτήρισε πολύτιμο φίλο και συνεργάτη του.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καππασιωτών Αθήνας κ. Αθανάσιος Γιωτάκης δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί, έτσι έστειλε Επιστολή η οποία αναγνώστηκε από συγγενή του.

Επιστολή με χαιρετισμό του Βουλευτή και Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα ανέγνωσε η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Λιάνα Βλάχου.

Τέλος, από το βήμα της εκδήλωσης, ο ξεχωριστός Καρδιτσιώτης ερμηνευτής ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη που του δείχνει όλα τα χρόνια της επαγγελματικής και κοινωνικής διαδρομής του και για την αθρόα προσέλευση στο Πνευματικό Κέντρο του Καππά. Έκανε δε, ειδική μνεία στο Μητροπολίτη Τιμόθεο για την αγαστή συνεργασία τους, αλλά και στο Δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου κ. Θ. Στάθη για τη στήριξη και χρηματοδότηση της έκδοσης του βιβλίου. Κλείνοντας, ο ίδιος ανακοίνωσε πως με απόφαση του Δήμου θα προσφέρονταν δωρεάν αντίτυπα σε όλους τους παριστάμενους της εκδήλωσης, όπως κι’ έγινε.

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Πέμπτη 28/4
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας