Ειδήσεις

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Σοφάδων


Την Τετάρτη 2 Αυγούστου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σοφάδων παρουσιάστηκε μέρος του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Σοφάδων.

Την παρουσίαση έκανε ο Ηλίας Στουρνάρας δημοτικός σύμβουλος Σοφάδων και υποψήφιος δήμαρχος δήμου Σοφάδων. Χαιρέτησε ο Βασίλης Κρανιάς υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καρδίτσας.

Στην ομιλία του ο Ηλίας Στουρνάρας τόνισε:

«Παρουσιάζουμε σήμερα ένα μέρος των υποψηφίων της ΛΑΣ για την εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας τον Οκτώβριο.

Δυστυχώς και σήμερα μετράμε ακόμα τις στάχτες και τα αποκαΐδια της δασοκτόνας πολιτικής, που έχει μετατρέψει τις ζωές μας σε ερήμους και σε παράδεισο τις ζωές των επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων της ενέργειας. Πόσες φορές μας διαβεβαίωσαν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού; Πόσες φορές μας μίλησαν για υπεύθυνη και επιτελική πολιτική προστασία και κράτος; Πόσες φορές μας μίλησαν για κλιματική κρίση και αλλαγή; Μήπως η κλιματική αλλαγή φταίει για την υποστελέχωση στα δασαρχεία και την πυροσβεστική; Ενώ συνεχίζεται η καταστροφή απ’ τις πυρκαγιές, κυβέρνηση, περιφερειάρχες και δήμαρχοι επαναλαμβάνουν με θράσος για μια ακόμα φορά το γνωστό πινγκ-πονγκ της κατανομής ευθυνών.

Το έγκλημα πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις την Πέμπτη. οπότε διαμορφώθηκε «σκηνικό πολέμου», όταν πέρα από τον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης επειδή η φωτιά πλησίασε τη Βιομηχανική Ζώνη του Βόλου καίγοντας μια αποθήκη ανακύκλωσης, υπήρξε σειρά ισχυρότατων εκρήξεων που σημειώθηκαν στη Νέα Αγχίαλο, στην αποθήκη που ανήκε στην αεροπορική βάση της 111 Πτέρυγας Μάχης, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό σκόρπισε τον τρόμο σε όλη την περιοχή, ενώ έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων για την ύπαρξη στην περιοχή πολλών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που όλο και αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια (Ν. Αγχίαλος, βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο, Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα) αλλά και για τα σχέδια για τους χώρους αποθήκευσης LNG στον Βόλο.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πολιτικής προστασίας! Αυτός που εγκρίνεται κάθε χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο είναι copy-paste που απλά αλλάζουν τον χώρο συγκέντρωσης σε κάθε χωριό-που είναι η πλατεία- Δεν ανταποκρίνεται ούτε στην πραγματικότητα, ούτε στις έκτακτες ανάγκες, όποτε αυτές προκύψουν.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τους βουλευτές του Κόμματος, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, πιέζοντας για μέτρα, άμεσες παρεμβάσεις και συνδράμοντας τη μάχη της κατάσβεσης στα μεγάλα πύρινα μέτωπα αυτήν τη βδομάδα. Παντού οργανώθηκαν εθελοντικές ομάδες που μαζί με κατοίκους, με ό,τι μέσα είχαν στη διάθεσή τους, με υδροφόρες, κλαδιά και τσάπες, βοηθούσαν τους εξουθενωμένους πυροσβέστες, για να προστατευτούν χωριά και πόλεις και το πολύτιμο για τη ζωή δάσος, όπως και ζώα, οικόσιτα και άγρια, που βρέθηκαν αβοήθητα. Το ίδο έγινε και με τον ΙΑΝΟ. Ο κόσμος γνωρίζει και ξέρει ποιος είναι στο πλάι του. Αν δεν ήταν οι μεγάλοι αγώνες των φορέων, της ΕΟΑΣΚ, των σωματείων, δεν θα δινόταν τίποτα στους Σοφάδες.

Τα αστικά κόμματα που έχουν κυβερνήσει, μαζί με τις τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις τους, διαγκωνίζονται στη διεκδίκηση του ρόλου του καλύτερου διαχειριστή των αναγκών της Πολιτικής Προστασίας, ρίχνοντας παράλληλα τις ευθύνες οι «πρώην στους επόμενους». Έχουν άραγε δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι είναι «άσχετοι», «ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση»;

Αντιμετωπίζοντας τις εξελίξεις και τις καταστροφές, από τη σκοπιά των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών, θυμίζουμε ότι η Πολιτική Προστασία δεν αποτελεί μια «ανεξάρτητη νησίδα», αλλά υποτάσσεται και υπηρετεί την κυρίαρχη στρατηγική. Στις σημερινές συνθήκες είναι η πολιτική της ΕΕ, της «πράσινης μετάβασης» στην Πολιτική Προστασία, με βάση το κόστος – όφελος για τους μονοπωλιακούς ομίλους και χρηματοδότη τους τα «ματωμένα πλεονάσματα» και το Ταμείο Ανάκαμψης των κερδών τους.

Σήμερα, πιάνουμε το νήμα όλων των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος, για να αποτυπωθεί και στην κάλπη των δημοτικών εκλογών, η ελπίδα, ο αγώνας του αγρότη, του εργάτης, της γυναίκας να βρεί δικαίωση, να βγεί στο προσκήνιο των λαϊκών διεκδικήσεων.

Αυτό προσπαθήσαμε να αναδείξουμε και το προηγούμενο διάστημα μέσα από αυτήν την αίθουσα. Στο πλευρό των αγροτών, με τα μαζικά τους μπλόκα, των συμβασιούχων, των ευθυνών του αστικού κράτους για το έγκλημα στα τέμπη. Με τους δεκάδες συντρόφους και συναγωνιστές που δώσαμε την μάχη των βουλευτικών εκλογών, με την σημαντική αύξηση των δυνάμεων του ΚΚΕ.

Αυτό ζητάμε να εκφραστεί και τώρα! Η φωνή της μικρομεσαίας αγροτιάς, των εργατών της πόλης των Σοφάδων και της υπαίθρου, η φωνή των γυναικών και της νεολαίας. Να εκφραστεί μαχητικά, ταξικά η συσπείρωση και νέων λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο! Γνωρίζουν όλοι, ότι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, σε όλους τους δήμους του νομού, έδωσαν αυτόν τον αγώνα. Σταθήκαμε απέναντι στον Δήμαρχο της κυβέρνησης, στην άσφαιρη «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Δήθεν ανεξάρτητοι που πίνουν νερό στο όνομα της κυβέρνησης συνδιοίκησαν των δήμο, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μαζί ψηφίζουν το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού στην ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν υπάρχουν διαφορές. Ντιρεκτίβες που έρχονται από το κεντρικό κράτος, όπως είναι οι ΣΔΙΤ, η ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του δήμου, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ιδιωτικοποίηση του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού, οι συναλλαγές με εργολάβους, με καθυστερήσεις και παρατάσεις και τελικά με αυξανόμενο κόστος προς τον δημότη.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια με συνέπεια και αγωνιστικότητα αναδείξαμε τους ματωμένους-ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς λιτότητας, τα τεχνικά προγράμματα, κομμένα και ραμμένα στους εργολάβους με απευθείας αναθέσεις. Ότι περίσσευε από το αστικό κράτος προς τους μεγάλους ομίλους, τα έδινε ως κόκκαλο στους κυβερνητικούς δημάρχους να διαχειριστούν τα χρήματα σε βάρος των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Μπήκαμε μπροστά στην διεκδίκηση μόνιμής και σταθερής δουλειάς, απέναντι στην γύμνια του δήμου και των υπηρεσιών του. Αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει υπάλληλος φύλαξης, να κρατηθεί ανοιχτό το δημοτικό στάδιο , να αθληθεί ο κόσμος.

Προηγούμενο άρθρο Tρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού πρώην Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κυρού Ιεζεκιήλ
Επόμενο άρθρο Η Στέλλα Παπαναστασίου – Σπανού υποψήφια με τη Νέα Πορεία Μουζακίου