Ειδήσεις

Πασχαλινό καλάθι σε προνοιακές δομές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


Πασχαλινό καλάθι με εδέσματα και λαμπάδες διένειμε από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περισσότερους από 300 φιλοξενούμενους γηροκομείων και προνοιακών δομών για παιδιά, σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, αξιοποιώντας τις ευγενικές χορηγίες των εταιρειών Βιολάντα, Κλιάφας, Σκλαβενίτης, της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν. Λάρισας και Ν. Καρδίτσας και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Της διαδικασίας επιμελήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα, σε συνεργασία με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δέσποινα Μάντζαρη και τα στελέχη της Διεύθυνσης. « Πρόκειται για μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας, που τους έχουμε στην καρδιά μας και θέλουμε να μας αισθάνονται δίπλα τους όλο τον χρόνο αλλά ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες του Πάσχα» υπογράμμισε η κ. Κομήτσα η οποία αντάλλαξε θερμές ευχές με τους φιλοξενούμενους και το προσωπικό των δομών. «Η κατεύθυνση που μας έχει δώσει ευθύς εξαρχής ο περιφερειάρχης μας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, είναι ο συνεχής αγώνας και η αδιάλειπτη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη. Θέλουμε κανείς να μην αισθάνεται μόνος, είμαστε πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουμε όπου μπορούμε, με τα μέσα που κάθε φορά διαθέτουμε» πρόσθεσε η ίδια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες επιφύλαξε για τους χορηγούς των ειδών που διανεμήθηκαν:  «Αποτελούν παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς και  ελπίζουμε η  πρωτοβουλία τους αυτή να βρει πολλούς μιμητές. Οφείλω να εκφράσω τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη και στις διοικήσεις και τους εργαζομένους των δομών που επισκεφθήκαμε για την ευσυνειδησία και τον σεβασμό με τον οποίο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ηλικιωμένους και στα φιλοξενούμενα παιδιά».

Τα πασχαλινά εδέσματα και οι λαμπάδες διανεμήθηκαν στους φιλοξενούμενους των εξής δομών: Ορφανοτροφείο Βόλου, Κιβωτός του Κόσμου, Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, Γηροκομείο Βόλου, Γηροκομείο Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων «Ο Άγιος Σεραφείμ», Γηροκομείο Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης « Ο Άγιος Νικόλαος», Σουρλίγκειο Ίδρυμα Καναλίων Μαγνησίας, Μ.Φ.Η. «Παναγία Αρμενιώτισσα».

Την κ. Κομήτσα στα Τρίκαλα υποδέχθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις επισκέψεις της στις δομές της Θεσσαλίας την συνόδευσαν, κατά περίπτωση, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρύσα Τσαγανού, οι αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας, κ. Κώστας Τέλιος, Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή, Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων κ. Δημήτρης Δαλαμάγκας,  ΕΣΠΑ κ. Απόστολος Καναβός και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος ΑμΕΑ κ. Αθηνά Πέτσα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργία Κτηνιατρικών Γραφείων στις 03/05/2024
Επόμενο άρθρο Το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου στο Γ. Νοσοκομείο Καρδίτσης