Ειδήσεις

Πέντε νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Πέντε νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για:

– Αντάμωμα των Απανταχού Κρυοβρυσιωτών, τον Σεπτέμβριο 2022. Πρόκειται για μια γιορτή πολιτισμού, στην οποία κάτοικοι από την περιοχή αλλά και ξένοι επισκέπτες θα απολαύσουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τα χορευτικά τμήματα που θα συμμετέχουν στο Αντάμωμα. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης Καρδίτσας.

Αντάμωμα Συλλόγου Γυναικών Παλαιοκκλησίου στην πλατεία Παλαιοκκλησίου τον Σεπτέμβριο 2022. Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία κάτοικοι και ξένοι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την αναβίωση ηθών και εθίμων από την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και θα διασκεδάσουν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα που θα συμμετέχουν στο Αντάμωμα. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Γυναικών Παλαιοκκλησίου.

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Καρδίτσας: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα τον μήνα Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου έτους 2022. Στην επετειακή αυτή εκδήλωση, που θα είναι αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές θα τιμήσουν τη μνήμη των Ποντίων. Συνδιοργανωτές  είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Ποντίων Καρδίτσας.

– Συμπόσιο Τέχνης του Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας «Τέχνης Παίδευσις» τον Σεπτέμβριο ή αρχές Οκτωβρίου 2022. Μέσα από το Συμπόσιο Τέχνης θα προβληθεί η τέχνη του θεάτρου και θα γίνουν γνωστές στο κοινό οι βασικές αρχές του θεάτρου καθώς και οι παραστατικές τέχνες σε όλες τις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Θεατρικό Εργαστήρι Καρδίτσας «Τέχνης Παίδευσις».

-Ημερίδες του Παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο έτους 2022. Οι ημερίδες θα προβάλλουν τη συμβολή της μαθηματικής επιστήμης στην καθημερινή και κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Πρόκειται για εκδηλώσεις ευρείας απήχησης και πανελλήνιας εμβέλειας με μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Παράρτημα Καρδίτσας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

«Σε συνεργασία με τους Δήμους και τους πολιτιστικούς συλλόγους, συμμετέχουμε ενεργά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που δημιουργούν αντιστάσεις ποιότητας μέσω της τέχνης και της ιστορικής μνήμης, ενισχύουν το αίσθημα της συμμετοχής  και της αλληλεγγύης, κινητοποιούν, εμπνέουν και ενώνουν τους ανθρώπους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ Έξοδος τον Αύγουστο