Ειδήσεις

Πένυ Τσινοπούλου 1η Ελληνίδα αθλήτρια βάδην της Ελλάδας σύμφωνα με το World Rankings


Χρειάστηκε ένας αγώνας αυτός του Βαλκανικού Πρωταθλήματος βάδην να ανεβάσει την Καρδιτσιώτισα αθλήτρια στην καλύτερη θέση από πλευράς Ελληνίδων αθλητριών βάδην  στην Παγκόσμια κατάταξη  ( World Rankings ) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Η αθλήτρια μας κατέλαβε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα 20.000μ Βάδην με χρόνο 1ώρα.32΄.33΄΄  Ο αγώνας έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας  στις 27 Μαρτίου και που σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου θέση και η επίδοσή,  της δίνουν 1145 βαθμούς.

Σε συνδυασμό τώρα με τις άλλες τις πολύ καλές αγωνιστικές εμφανίσεις στα διάφορα πρωταθλήματα Βάδην του Κόσμου την κατατάσσουν στην 30η θέση στον Κόσμο με 1132 βαθμούς ( 1η Ελληνίδα Αθλήτρια Βάδην ) και της δίνουν το εισιτήριο ως τώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η προσπάθεια της για το όριο που θέσπισε η Ολυμπιακή Επιτροπή για τα 20.000μ βάδην Γυναικών ( 1ώρα.31΄.00΄΄ ) συνεχίζετε τον Απρίλιο με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην  στην Πάτρα και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Βάδην στην Τσεχία τον Μάιο.

Προπονητής της,  στις πολύ μεγάλες επιτυχίες της στο βάδην, ο Θανάσης Δεληγιάννης Ομοσπονδιακός Βάδην και προπονητής του Φωκιανού Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες της ελιάς και πως να προστατευτείτε
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Σκοτάδι ηθικής … στη διακίνηση, διανομή και παράδοση τροφίμων Κοινότητας Μουζακίου