Ειδήσεις

Πες καλοκαίρι, χωρίς να πεις καλοκαίρι – Φεύγουμε διακοπές !!!


Με μια άκρως καλοκαιρινή δράση, ολοκληρώθηκε η τρίτη  εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ (Σελίδα στο Facebook: ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής, ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ).

«Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι!». Με χίλιους τρόπους μπορούν τα παιδιά να το πουν, ο ένας είναι φτιάξουν βαλίτσα με όλα τα απαραίτητα, όπως η κυρία Κλοκλό στα βιβλία της Ζώρζ Σαρή «Η Κυρία Κλοκλό στη θάλασσα» και η «Η Κυρία Κλοκλό διαβάζει», από τις εκδόσεις Πατάκη, και στο πολύ ωραίο βιβλίο της Brigitte Luciani «Ποιος θα ‘ρθει στη θάλασσα;», σε εικονογράφηση της Eve Tharket και μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

«Φεύγουμε για διακοπές!», με την καλύτερη παρέα, ένα και δύο και τρία και τέσσερα βιβλία!!! Με μια βαλίτσα εντελώς καλοκαιρινή και πολύχρωμη!!!

Δευτέρα και Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη δράση της σειράς με τίτλο «Πες καλοκαίρι… χωρίς να πεις τη «λέξη» καλοκαίρι!!!». Η Ζωρζ και η Άλκη όταν ήταν κι εκείνες παιδιά αγαπούσαν πολύ το καλοκαίρι και τις διακοπές. Μαζί με την παρέα τους σκάρωναν όλη μέρα κι όλη νύχτα παιχνίδια και εξερευνήσεις. Εμείς απλά θα προσπαθήσουμε με τα παιδιά να βρούμε καλοκαιρινές λέξεις παίζοντας παντομίμα, παιχνίδια ζωγραφικής και λέξεων, χωρίς όμως να πούμε καθόλου τη λέξη… καλοκαίρι!!!

Πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας, ενώ στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα, με τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10 έως τις 12:00 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα (όχι μεγαλύτερο ανήλικο αδελφάκι) καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/gpNTmNS94HhY5FPMA.

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, «Κάνε μια αιώνια φιλία»!!!

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα