Ειδήσεις

Πλαίσιο συνεργασίας συνδιαμορφώνουν Δήμος Σοφάδων και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Τμήμα Καρδίτσας


Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο Σοφάδων, παρουσία και του υπαλλήλου του τμήματος του Ε.Ε.Σ Καρδίτσας, κ. Θεόδωρου Κουτσώνα, παρουσιάστηκε η κοινωνική πολιτική του Δήμου και αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σοφάδων και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας.
Μάλιστα αποφασίστηκε κατά το επόμενο διάστημα να συνδιοργανωθεί με το Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας και τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας εκδήλωση στη πόλη των Σοφάδων, που αφορά τον τομέα της πρόληψης και την αντιμετώπιση υγειονομικών ζητημάτων.
Ο κ. Σκάρλος εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμηση του για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, που επιτελεί το Τμήμα της Καρδίτσας, ενώ έκανε αναφορά στο ήθος και το κύρος των στελεχών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισημαίνοντας πως η συνεργασία σηκώνει μια ανθρώπινη ασπίδα αλληλεγγύης.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε επίσης: «Το Τμήμα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι συνυφασμένο με τον τόπο μας, καθώς η διάρκεια και το έργο του ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η ολόπλευρη στήριξή μας στο έργο του είναι διαχρονική και αυτονόητη».
Από την πλευρά της η Πρόεδρος, κ. Κατερίνα Νταλντάνη σημείωσε: «Επισκεφτήκαμε το Δήμαρχο Σοφάδων, κ. Σκάρλο, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τους σκοπούς και τις δράσεις του τοπικού τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο, που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Από το 1877 έως σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη. Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ε.Ε.Σ ήταν και είναι παρών τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Η αγαστή συνεργασία και η πρόθεση υλοποίησης δράσεων από κοινού με το Δήμαρχο, κ. Θάνο Σκάρλο και το Δήμο Σοφάδων είναι απόρροια κοινών αρχών, θέσεων και αντιλήψεων σε θέματα ανθρωπισμού, αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και εθελοντικής προσφοράς στον συνάνθρωπο, που βρίσκεται σε ανάγκη».

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο κατάρτισης: Συμμετοχή των πολιτών στη χάραξη περιβαλλοντικών πολιτικών
Επόμενο άρθρο Γιώργος Καραβίδας: Αρέσκεται στα χειροκροτήματα ο Δήμαρχος Μουζακίου!