Ειδήσεις

Πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα στους Σοφάδες


Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον επόπτη για τον Νομό Καρδίτσας κ. Στέφανο Παπαναστασίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Σοφάδων κ. Παναγιώτη Κεφαλά επισκέφτηκε περιοχές του Δήμου Σοφάδων και συγκεκριμένα  τις Τοπικές Κοινότητες Γραμματικού, Λεονταρίου και Ασημοχωρίου, όπου παρατηρήθηκε μεγάλης έκτασης ζημιά κυρίως σε βαμβακοκαλλιέργειες, από τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης και δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα στα χωράφια.

Από τους αρμόδιους διαπιστώθηκε το μεγάλο μέγεθος της ζημιάς σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την πορεία της Καλλιέργειας ενώ εκτιμάται ότι οι πληγείσες περιοχές ίσως ξεπερνούν τα 3000-4000 στρέμματα.

Ο Δήμος Σοφάδων από την πρώτη στιγμή εκκίνησε τη σχετική διαδικασία και προέβη ήδη σε αναγγελία ζημιάς από πλημμύρα-βροχόπτωση.

Σε σχετική του δήλωση ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Παν. Κεφαλάς σημειώνει:
«Ο Δήμος Σοφάδων από την πρώτη στιγμή έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε η διαδικασία των αποζημιώσεων να ξεκινήσει άμεσα.  Με δεδομένο το υψηλό κόστος των αγροεφοδίων, οι έντονες βροχοπτώσεις σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την καλλιέργειες  μπορούν να επιφέρουν μη αναστρέψιμες ζημιές, με κίνδυνο δεκάδες παραγωγοί να βρεθούν σε τεράστιο αδιέξοδο.

Καλούμε την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιέργεια, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία.»

Προηγούμενο άρθρο Ο Κ. Τσιάρας θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή το Σάββατο στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πολιούχος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο Άγιος Πολύκαρπος