Ειδήσεις

Πλημμύρισαν καλλιέργειες στον κάμπο, στα λευκά τα ορεινά


Στη δίνη της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Νομός Καρδίτσας το Σαββατοκύριακο, αφού στα μεν ορεινά σημειώθηκαν νέες χιονοπτώσεις και στα πεδινά είχαμε έντονες βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας παντού.

Πολλές καλλιέργειες στον κάμπο πλημμύρισαν, ενώ οι αρμόδιες τοπικές αρχές βρίσκονταν σε συνεχή επιφυλακή και για τη στάθμη των ποταμών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως στη γέφυρα Καλέντζη, μεταφέρθηκαν φερτά υλικά και χρειάστηκαν παρεμβάσεις, αλλά τελικά η κατάσταση υπήρξε ελεγχόμενη.

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και τη Δευτέρα 22/03, ενώ δύσκολη θα είναι και η Τρίτη.

Ψυχρή εισβολή την Τρίτη

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, την Τρίτη, αναμένεται ψυχρή εισβολή με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Στην Αθήνα θα υπάρχει συννεφιά, ενώ ίσως σημειωθεί ψιλόβροχο μέχρι το μεσημέρι.

Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια, κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 και στα βόρεια έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

Προηγούμενο άρθρο Τον πολιούχο της Άγιο Θεόδωρο τίμησε η πόλη του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests την Τρίτη σε ΤΚ Καρποχωρίου και Τετάρτη στον Οικισμό Ρομά Σοφάδων