Ειδήσεις

Πληροφορήστε τους πολίτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης


Η ΟικόΣφαιρα, θεωρεί επιβεβλημένη την παρακάτω ερώτηση την οποία απευθύνει προς όλους τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων και περιμένει σχετική απάντηση:

«Η καταστροφική πλημμύρα του Ιανού που έγινε το Σεπτέμβρη του 2020, άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της με ανεπανόρθωτες ζημιές στον αγροτικό και εμποροβιοτεχνικό τομέα, σε νοικοκυριά και αλλού. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης αμέσως τις επόμενες της καταστροφής ημέρες, επισκέφτηκε την Καρδίτσα για να δει «ιδίοις όμασι» τις καταστροφές. Επισκέφτηκε και κάποιο από τα σημεία των ποταμών όπου έγινε υπερχείλιση με κατεύθυνση του νερού προς την πόλη. Υποσχέθηκε άμεση χρηματοδότηση για άμεσο καθαρισμό των κοιτών τριών ποταμών: Καράμπαλη, Γαβρά και Παμίσου. Η ανακοίνωση αυτή του πρωθυπουργού προβλήθηκε από όλα τα ΜΜΕ ανά το πανελλήνιο και κυρίως από τα τοπικά.

Τον περασμένο Μάιο (2022) Η ΟικόΣφαιρα πραγματοποίησε το 1ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με διακεκριμένους επιστήμονες, όπου το μεγαλύτερο μέρος του συνεδρίου κάλυψαν τα πλημμυρικά φαινόμενα και η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Από το συνέδριο βγήκαν χρήσιμα πορίσματα και συμπεράσματα. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι τα έλαβαν υπόψη.

Παρήλθαν 30 ολόκληροι μήνες (2,5 χρόνια) και επί της υπόσχεσης του κ. πρωθυπουργού, επικρατεί απόλυτη σιγή. Κατά καιρούς η ΟικόΣφαιραρωτάει τις αρμόδιες αρχές για το θέμα και εισπράττεισυγκεχυμένεςέως καθόλου απαντήσεις. Φαίνεται ότι η πόλη αλλά και οι απέραντες αγροτικές εκτάσεις που κάθε φορά υφίστανται τεράστιες ζημιές από τις κατά καιρούς πλημμύρες, μικρότερες βέβαια του Ιανού  σε ένταση, έχουν αφεθεί στο έλεος της επόμενης καταστροφικής πλημμύρας. Μήπως οι υποψήφιοι βουλευτές είναι σε θέση να ενημερώσουν τους πολίτες του νομού μας και κυρίως αυτούς των θιγομένων περιοχών για το αν υπάρχει φως για κάποια σχετική εργολαβία;»

Οι πολίτες -ψηφοφόροι ας δώσουν προτεραιότητα στην παραπάνω ερώτηση προς τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων. Είναι μια σημαντική ερώτηση,

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις εκδικητικής πορνογραφίας, που τελέστηκαν μέσω παραβίασης προφίλ σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Επόμενο άρθρο Το Σύνολο τζαζ του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνων στη Λάρισα