Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου και στην παρουσίαση του Συνδυασμού Νέα Πορεία Μουζακίου


 Με μεγάλο ενθουσιασμό, παρουσία πλήθους κόσμου και αισιοδοξία για μεγάλη Νίκη στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο Συνδυασμός «Νέα Πορεία» με επικεφάλης το νυν Δήμαρχο Δ. Μουζακίου και εκ νέου Υποψήφιο Φάνη Στάθη, πραγματοποίησε το Σάββατο (2/9) το βράδυ, τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου που βρίσκεται επί της κεντρικής οδού Αντ. Βασιλείου αρ.41 στο Μουζάκι. Επιπλέον, στην ίδια εκδήλωση, έγινε η παρουσίαση των 192 υποψηφίων δημοτικών, τοπικών συμβούλων και προέδρων του ψηφοδελτίου της παράταξης, ανά δημοτική ενότητα (Μουζακίου – Παμίσου – Ιθώμης) και τοπική κοινότητα του Δήμου.

Αρχικά τελέστηκε Αγιασμός από τον Αιδεσιμότατο π. Ηλία Καναβό και τον Αιδεσιμολογιότατο π. Λάζαρο Κουτσογιάννη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Βουλευτή Γιώγο Κωτσό, το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιο, οι οποίοι εξήραν το άκρως δημιουργικό έργο που έγινε στο Δήμο Μουζακίου στην παρούσα δημοτική θητεία, εν μέσω πρωτόγνωρων κρίσεων όπως η πανδημία και ο κυκλώνας «Ιανός», των οποίων μάλιστα οι δραματικές συνέπειες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, χάρη στη στιβαρή Διοίκηση του Φάνη Στάθη. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ακόμη,ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ Δ. Καρδίτσας Ι. Ρόβας, η επικεφαλής δημοτικής παράταξης Ολυμπία Διαμαντοπούλου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Σ. Τόλια,Φ. Τσιρογιάννη, Σ.Κουλοκτσής, Αθ. Ακρίβος, Γ. Στεργιούλης, Μ. Καραμπινά. Παρέστη απεσταλμένος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός της Βουλευτού Ασημίνας Σκόνδρα.

Στην κεντρική ομιλία, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου και εκ νέου Υποψήφιος Φάνης Στάθης ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους υποψηφίους για τη δυναμική στήριξή τους και για τη συμμετοχή στο Συνδυασμό του, τον οποίο χαρακτήρισε «έναν από τους καλύτερους που έχουν συσταθεί ποτέ στο Δήμο Μουζακίου».

Ειδικότερα ο κ. Στάθης επισήμανε μεταξύ άλλων για το Συνδυασμό του: «Η «Νέα Πορεία» είναι εδώ, πανέτοιμη να ανοίξει Νέα Σελίδα δημιουργίας και ανάπτυξης στον τόπο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με σκληρή δουλειά, ουσιαστικές συνέργειες, δυναμική διεκδίκηση και αποτελεσματικότητα, θα πετύχουμε γρήγορα να μετατρέψουμε το Δήμο μας σε πρότυπο αυτοδιοικητικής λειτουργίας, ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.  Το πλήθος εμπειριών που αποκομίσαμε στη διάρκεια της παρούσας διοικητικής θητείας είναι μεγάλα «όπλα» μας. Ενώ, το ανανεωμένο κατά 70% ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού μας είναι η εγγύηση ότι θα κάνουμε πολύ σύντομα πράξη το όραμα της Νέας Εποχής. Όλες οι υποψήφιες και όλοι οι υποψήφιοι είναι ισχυρές προσωπικότητες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» των τοπικών κοινωνιών. Βασικά γνωρίσματά τους είναι:

α) η άριστη γνώση των θεμάτων του Δήμου μας και ιδιαίτερα των ζητημάτων που απασχολούν τους συνδημότες σε κάθε Κοινότητα,

β) η μεγάλη θέληση για προσφορά και συνεργασία,

γ) η εντιμότητα και το αίσθημα δικαίου,

δ) η ετοιμότητα και διαθεσιμότητα για άμεση ανάληψη δράσης όταν χρειαστεί,

ε) η ικανότητα να φέρνουν εις πέρας αποστολές που τους ανατίθενται,

στ) ο δημιουργικός τρόπος σκέψης και η δυνατότητα κατάθεσης εμπεριστατωμένων προτάσεων για επίλυση προβλημάτων του παρόντος, αλλά και για τη «Νέα Πορεία» που χαράζουμε.

Κυρίαρχο δε, χαρακτηριστικό του Συνδυασμού μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η πολυσυλλεκτικότητα, ενώ το «άρωμα γυναίκας» για πρώτη φορά είναι πολύ έντονο. Για εμάς τα κριτήρια συνεργασίας και συμπόρευσης σχετίζονται αποκλειστικά με την ιδιοσυγκρασία, τις γνώσεις, τις ικανότητες και τον χαρακτήρα, της, η του κάθε υποψήφιας – υποψήφιου. Τέλος, διαθέτουμε συγκεκριμένο και στοχευμένο στρατηγικό σχέδιο διοίκησης και ανάπτυξης με πλήρες πρόγραμμα έργων και δράσεων που θα δώσουμε τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα».

Αναφερόμενος στη δημοτική θητεία που ολοκληρώνεται, ο Δήμαρχος τόνισε:

«Αποδείχθηκε πλέον με όλους τους τρόπους:

  • Ότι ως Δημοτική Διοίκηση μπορούμε στα δύσκολα!
  • Ότι, ακόμη και σε περιόδους σοβαρών κρίσεων φέρνουμε εις πέρας ειδικές αποστολές με άριστο αποτέλεσμα!
  • Ότι, παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις τηρήσαμε την υπόσχεσή μας και κάναμε πολύ σημαντικά βήματα στον τομέα της δημιουργίας, προωθώντας προς υλοποίηση αρκετά αναγκαία μικρά και μεγάλα έργα που εκσυγχρονίζουν το Δήμο Μουζακίου.

Όλες αυτές οι επιτυχίες πιστώνονται στην παρούσα Δημοτική αρχή αλλά και σε όλες και όλους εσάς τους συνδημότες μας. ΣΕ ΕΣΑΣ ΔΙΟΤΙ:

  • είχαμε και έχουμε καθημερινή επαφή,
  • συζητάτε μαζί μας τα θέματα που σας απασχολούν,
  • προτείνετε λύσεις για τα τοπικά προβλήματα,
  • διορθώνετε τα όποια λάθη μας,

ΣΕ ΕΣΑΣ που πάντα εμπιστευόμαστε και θέλουμε να πορευτούμε μαζί στο παρόν και στο μέλλον. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας, η εξωστρέφεια, η τοπική ανάπτυξη και ευημερία, ήταν πάντα οι κυρίαρχοι στόχοι της μεγάλης παράταξής μας. Έγιναν ήδη εντυπωσιακά άλματα προς την επίτευξή τους. Ας συνεχίσουμε ξανά μαζί το όμορφο «ταξίδι» προς το Αύριο που αρχίσαμε το 2019. Απο μια καινουργια αφετηρια, αυτη των εκλογων της 8ης Οκτωβριου».

Ο κ. Στάθης εξέφρασε θερμέςευχαριστίες στη δημοτική ομάδα του για το ισχυρό δέσιμο που είχε την προηγούμενη τετραετία τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και έξω στην κοινωνία, το οποίο – όπως είπε – συνέβαλε τα μέγιστα στο να ξεπεραστούν τεράστιες δυσκολίες και μείζονα ζητήματα που δημιούργησαν η εφαρμογή της μεταρρύθμισης «Κλεισθένης», οι σοβαρότατες κρίσεις της πανδημίας και του καταστροφικού κυκλώνα «Ιανού» κ.α..

Παράλληλα, είπε πως αυτή η στενή συνεργασία που είχε στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας με όλα τα στελέχη της Δημοτικής αρχής του Συνδυασμού «Νέα Πορεία», είχε ως αποτέλεσμα να παραχθεί σπουδαίο έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και ανοίγει καινούργιες προοπτικές ανάπτυξης στο Δήμο Μουζακίου.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος δήλωσε πως «τα έργα που εκτελέστηκαν, δημοπρατήθηκαν, ή βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μελέτες που έγιναν και οι νέες που ωριμάζουν είναι άνω των 50 εκατ. ευρώ. Ενώ, διεκδικήσαμε και πετύχαμε έκτακτες χρηματοδοτήσεις από την κεντρική διοίκηση για αποκαταστάσεις ζημιών του «Ιανού» και άλλων ακραίων φαινομένων».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε επίσημα στη «Νέα Πορεία» νέα στελέχη της που παλαιότερα ήταν υποψήφιοι άλλων Συνδυασμών, τόνισε πως είναι διάχυτη η αισιοδοξία για τη μεγάλη νίκη της στις κάλπες του Οκτωβρίου. Συνέστησε όμως σε όλες και όλους ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και προέτρεψε την καθεμιά και τον καθένα τους, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να επισκεφθούν όλα τα χωριά του Δήμου και να ενημερώσουν τους δημότες για το μεγάλο έργο που έγινε την τελευταία τετραετία.

Ο κ. Στάθης υπογράμμισε πως «στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου οι κάλπες θα είναι άδειες και πρέπει να γίνει ότι χρειάζεται ώστε στο τέλος τα ψηφοδέλτια που θα βρίσκονται μέσα, να «γράφουν» στην πλειονότητά τους: Συνδυασμός «Νέα Πορεία».ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΤΑ, με αισιοδοξία και ακλόνητη πίστη, να επιτύχουμε ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ που θα δώσει ΝΕΑ ΠΝΟΗ στον αγώνα του Συνδυασμού μας ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.Ζούμε σε έναν ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ. Μπορούμε και αξίζουμε Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ να κυριαρχούν στη ζωή ΟΛΩΝ ΜΑΣ! ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» !!!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Επόμενο άρθρο Νέες αστυνομικές δράσεις στη Θεσσαλία, με έμφαση στην πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων