Ειδήσεις

Πλούσια η δράση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας για τον μήνα Νοέμβριο


Συμμετοχή και Διάκριση σε Διαγωνισμό Μαθηματικών, συμμετοχές στη 14η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, εμφάνιση σε παρουσίαση βιβλίου, επιμόρφωση καθηγητών και  εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου ήταν οι δράσεις που ανέπτυξε το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας τον μήνα Νοέμβριο και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

  • Αρχικά, στις 11 Νοεμβρίου, διεξήχθη στην πόλη μας ο 3ος τοπικός διαγωνισμός μαθηματικών «Νικόλαος Νικολάου», όπου 124 μαθητές και μαθήτριες της Α Γυμνασίου των Γυμνασίων της πόλης μας διαγωνίσθηκαν στα μαθηματικά. Διακρίθηκαν 11 μαθητές και μαθήτριες, από τους οποίους οι τέσσερις (4) φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, γεγονός που μαρτυρά και το υψηλό επίπεδο σπουδών του σχολείου. Πρόκειται για τους/τις: Καζάκου Έλλη, Κριτσιάνη Λάμπρο, Μαραγκάκη Βασίλειο και Μπαλατσούκα Ελισάβετ, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους, αλλά και στις καθηγήτριες μαθηματικών του σχολείου κ. Καλογήρου Μαρία, Ζάχου Κωνσταντίνα και Καλογριανίτου Μαρία για την καθοδήγησή των μαθητών/-τριών.
  • Στις 12 Νοεμβρίου ο απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου και προπτυχιακός φοιτητής της ειδίκευσης ακορντεόν του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρης Δημάκης έδωσε ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ ακορντεόν, το οποίο παρακολούθησε το κοινό στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου του σχολείου. Ο Δημήτρης Δημάκης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο και παρουσίασε εντυπωσιακή πρόοδο, με αποτέλεσμα την εισαγωγή του στην ειδίκευση ακορντεόν του ΠΑΜΑΚ.
  • Στις 17 Νοέμβρη στο Μουσικό Σχολείο πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Την επιμέλεια της γιορτής είχε η μαθηματικός του σχολείου κ. Καλογριανίτου Μαρία και τη μουσική επιμέλεια ανέλαβε το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Ηλία Παππά και ολιγομελές οργανικό σύνολο με υπεύθυνη την κ. Ζωή Αθανασίου. Την εικαστική επιμέλεια της γιορτής ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Κωνσταντίνα Ντζιαβού, ενώ οπτικοακουστικό υλικό, θεατρικά δρώμενα και αφηγήσεις ζωντάνεψαν τις μνήμες όλων από την θλιβερή επέτειο του Πολυτεχνείου.
  • Την ίδια μέρα, στις 17 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική δράση για τους καθηγητές του σχολείου με θέμα «Χαρακτηριστικά μαθησιακών δυσκολιών και τρόποι διαφοροποίησης της διδασκαλίας» με εισηγητή τον κ. Κωτούλα Βασίλειο και Πρεσβεία Μπουρλή.
  • Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας συμμετείχε στην 14η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με δύο από τα 13 μουσικά σύνολα που λειτουργούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο. Έτσι, το σύνολο πνευστών – Μπαντίνα υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Άγγελου Παλαπέλα εμφανίστηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον ενώ η Χορωδία Ομοίων Φωνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μιχάλη Ζαχαρτζή εμφανίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου MouzakiPalaceHotel το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Τα δύο σύνολα απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα του κοινού και τα ενθουσιαστικά σχόλια του παρουσιαστή κ. Κωστάλα. Στις εμφανίσεις των συνόλων συμμετείχαν επίσης οι καθηγητές/-τριες: κ. Λευτέρης Καρέτσος (βιολί – τραγούδι), κ. ΠέγκυΚωτούζα (πιάνο) και κ. Μαρίζα Αργυρίου (πιάνο).
  • Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης Γυμνασίου παρακολούθησαν διαδικτυακό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο: ‘StandupSymphony” με τη συμμετοχή του κωμικού ηθοποιού Δημήτρη Δημόπουλου.
  • Τέλος, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Κομμένες γλώσσες» του συγγραφέα Παναγιώτη Κολέλη που πραγματοποιήθηκε στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Κιέριον, η κ. Χαρούλα Σαφαρή (βιολοντσέλο) και ο κ. Πέτρος Τσιμπερόπουλος (πιάνο) ανέλαβαν την μουσική επένδυση της εκδήλωσης.

Το Μουσικό Σχολείο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις δράσεις του που θα πραγματοποιηθούν κυρίως την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων πριν τις γιορτές, με αποκορύφωμα τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο. Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας και με τη συμμετοχή έξι (6) μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου και τριών (3) χορωδιών Δημοτικών Σχολείων (του 5ου, 8ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας).

Προηγούμενο άρθρο Το Σάββατο (10/12) το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης: Το Φανταστικό μου Μουσείο με έργα του Στάθη Βατανίδη