Ειδήσεις

Ποιοι ενοχλούνται από τα αντιπολεμικά συνθήματα της ΚΝΕ;


Καταγγέλουμε τη στάση φασιστικών-εθνικιστικών ομάδων που ενοχλήθηκαν από τα πανό και τις αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και βγήκαν χθες βράδυ στο σκοτάδι σαν τους ποντικούς, για να σχεδιάσουν σβάστικες και άλλα φασιστικά σύμβολα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Την ώρα που συνεχίζεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, η χώρας μας με ευθύνη της κυβέρνησης και την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων εμπλέκει ακόμα περισσότερο το λαό και τη νεολαία μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε αντιπάθεση με την Ρωσία και τους συμμάχους της.

Ενόχλησαν από ότι φαίνεται κάποιους τα συνθήματα του ΚΚΕ όπως «όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», «να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας», «να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην χώρα» που έγραφαν τα πανό μας καλώντας τη νεολαία και το λαό της πόλης μας, να μην διαλέξει στρατόπεδο ληστών, να μην στοιχηθεί πίσω από τα συμφέροντα καμίας αστικής τάξης.

Οι ανταγωνισμοί αυτοί που οδηγούν στο ξερίζωμα και το αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής, έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της νεολαίας, η οποία διατρανώνει την αντίθεσή της μέσα από πληθώρα πρωτοβουλιών στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς.

Έχουμε δει τη «πατριωτική» στάση των εθνικιστικών ομάδων που δρουν στην Ουκρανία, τη δράση του λεγόμενου τάγματος Αζοφ, που οφείλεται για εκατοντάδες δολοφονίες ουκρανών αμάχων και Ελλήνων ομογενών.  Ο λαός και η νεολαία αυτού του τόπου γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να αντιμετωπίσουμε τις φασιστικές ομάδες, τους νοσταλγούς του Χίτλερ και των «Μακρονήσων», όπως τόλμησαν να γράψουν

Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι ενέργειές τους θα πέφτουν στο κενό, γιατί μέσα στη συνείδηση των νέων, των ανθρώπων του μόχθου, ο φασίστας, ο ναζιστής, μαζί και τα σύμβολά τους, είναι συνώνυμα των μεγαλύτερων εγκλημάτων. Τους υποσχόμαστε πως η θέση τους θα παραμείνει εκεί που τους πρέπει, στο περιθώριο και το σκοτάδι της Ιστορίας.

Καλούμε την νεολαία της πόλης μας να συμπορευτεί μαζί με το ΚΚΕ και τη ΚΝΕ, να συμμετέχει στις πρωτοβουλίες που παίρνει η οργάνωσή μας. Να συμμετέχει μαζικά στην κεντρική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Λάρισα, με ομιλιτή τον γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ το Σάββατο 19 Μαρτίου 18:30 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Του Τομεακού Συμβουλίου Καρδίτσας του ΚΝΕ

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά απορρυπαντικών στο Κέντρο Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Με κατάνυξη εορτάστηκε ο άγιος Θεόδωρος ο Τήρων, πολιούχος της πόλεως Μουζακίου