Ειδήσεις

Πολικές θερμοκρασίες και παγετός σε όλο το Νομό


Συνεχίζεται το δριμύ ψύχος από τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με όλη τη χώρα να βρίσκεται στην κατάψυξη και τον κρατικό μηχανισμό να παραμένει σε επιφυλακή.

Μετά την πυκνή χιονόπτωση που είχαμε το Σαββατοκύριακο στην Καρδίτσα, η Μήδεια μας άφησε πολικές θερμοκρασίες και παγετό και παντού απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά και την Τετάρτη, ενώ σε αρκετά σημεία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί και οι πεζοί στα πεδινά αφού σε πολλά σημεία υπάρχει ολισθηρότητα.

Πολλοί δρόμοι και ακόμα περισσότερο τα πεζοδρόμια έχουν χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες τα έχουν μετατρέψει σε παγοδρόμιο.

Υπό του μηδενός αναμένεται να ξυπνήσει η Καρδίτσα και την Τετάρτη και η κατάσταση θα καλυτερέψει αισθητά από την Πέμπτη με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Να σημειώσουμε πως η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Φλώρινα και ήταν ίση με -19,4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ακολούθησαν Μεσόβουνο Κοζάνης (-19,1), Νέος Καύκασος (-17,7), Κοιλάδα Κοζάνης (-17,3), Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-16,7), Βαρικό Φλώρινας (-16,5), Βωβούσα Ιωαννίνων (-16,2) και Γρεβενά (-15,3 βαθμοί).

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα επικρατούν για δεύτερη μέρα στο Αιγαίο. Η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Τρίτης καταγράφηκε στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 105 χλμ/ώρα.

H κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, είναι ως εξής:

Α. Λάρισα

– Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης – Παλ. Παντελεήμονα και
  • στην επαρχιακή οδό Καρίτσας – Σπηλιάς (μέσω Αριόπρυνου).

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην επαρχιακή οδό Ανατολής – Μεγαλόβρυσου Αγιάς,
  • στην επαρχιακή οδό Σκλήθρου – Καλαμακίου Αγιάς, από τοπική κοινότητα Ελάφου έως τοπική κοινότητα Σκλήθρου,
  • στην επαρχιακή οδό Στομίου – Καρίτσας Αγιάς,
  • στην επαρχιακή οδό Συκουρίου – Σπηλιάς και
  • στην επαρχιακή οδό Καρίτσας – Κόκκινου Νερού.

 

Β. Μαγνησία

– Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων:

  • στην επαρχιακή οδό Χανίων – Κισσού, από τη διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» μέχρι τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • (Κύκλωμα Πηλίου – Κάτω Κλάδος: χ/θ 7+350) επαρχιακής οδού Αγριάς – Δράκειας – Χανίων
  • επαρχιακή οδό Πλατανιά – Κατηγιώργη (θέση Καταβόθρα) του Δήμου Νότιου Πηλίου.

 

Γ. Τρίκαλα

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στα εξής σημεία:

  • από το 4ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Πύλης – Μεσοχώρας.

– Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ελαστικά ειδικού τύπου (και καθ’ υπόδειξη των αστυνομικών – τροχονόμων), στο σύνολο του επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου ορεινών και ημιορεινών περιοχών των Δήμων Μετεώρων και Πύλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Δ. Καρδίτσα

– Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Φράγματος Λίμνης Πλαστήρα, μέσω της Τοπικής Κοινότητας Μορφοβουνίου, από 10 χ/θ.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

 

Δελτίο καιρού για την Τετάρτη 17/2

Χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη έως το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται κατά τόπους σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι υπάρχει και για τις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και μετά το πρωί θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -15 έως 0, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -8 έως 5, στην Ήπειρο από -6 έως 10, στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 6, στη Δυτική Στερεά από -3 έως 8, στην Ανατολική Πελοπόννησο από -2 έως 7, στη Δυτική Πελοπόννησο από -2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 10, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από -2 έως 5, στις Κυκλάδες από 1 έως 5, στα Δωδεκάνησα από 2 έως 10 και στην Κρήτη από 2 έως 9 βαθμούς.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνεται ο εκχιονισμός σε όλο το Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συλλυπητήριο μήνυμα Θάνου Σκάρλου για το θάνατο της Μαίρης Θεολόγη