Ειδήσεις

Πολιτική κουλτούρα και δημοκρατία με 2 € – Γράφει ο Σωκράτης Βασιλάκος (Α΄ Μέρος)


Στην Αθήνα βρέθηκα την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, ο καιρός ήταν αρκετά καλός και προδιέθετε  για βόλτα. Πήρα τηλέφωνο το  φίλο μου το Μηνά που ζει και εργάζεται εκεί. Ανταποκρίθηκε, άλλωστε είχαμε καιρό να τα πούμε από κοντά. Πήραμε σιργιάνι τους δρόμους της Αθήνας και κάπου μπροστά μας συναντάμε μια ασυνήθιστη κίνηση ανθρώπων. Γρήγορα διαπιστώσαμε ότι εκεί ήταν ένα από τα εκλογικά κέντρα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή νέου προέδρου ύστερα από την παραίτηση του κ. Τσίπρα.  Κοντοσταθήκαμε στο πεζοδρόμιο και περιεργαζόμασταν την κίνηση. Σε μια στιγμή ένας κύριος μας πλησιάζει και μας λέει: Αντιλαμβάνομαι ότι ή συντρόφια ή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είστε, ελάτε να ψηφίστε.

  • Μας γνωρίζετε του λέω;
  • Εε εντάξει …
  • Και πως μπορούμε να ψηφίσουμε;
  • Απλά, θα δώστε 2 € και αυτόματα γίνεστε μέλη του κόμματος και αποκτάτε έτσι και το δικαίωμα της ψήφου στις σημερινές εκλογές.
  • Τόσο απλά του λέω; Παλιότερα, επί ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία 1970 το καταστατικό του έγραφε: «Για να γίνει κάποιος μέλος του κόμματος πρέπει να συνυπογράψουν την αίτησή του δύο μέλη του κόμματος εκ  των οποίων το ένα να είναι από τα ιδρυτικά ή να έχει θητεία τουλάχιστο ενός έτους…» Με κοίταξε, χαμογέλασε και μου λέει:
  • Αυτά φίλε μου γίνονταν παλιά, τώρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν, τα ίδια γίνονται και στην Αμερική, ελάτε τώρα να ψηφίστε, να εκλέξουμε το νέο πρόεδρό μας.
  • Κοίταξα με αμηχανία το φίλο μου το Μηνά και αυτός μου λέει:
  • Πάμε φίλε να ψηφίσουμε και εμείς, τι είναι 2€ ούτε μισός καφές, έτσι, για να δούμε τι παίζετε σε αυτό το κομματικό χώρο πουακόμη λέει ότι είναι, δημοκρατικός, ότι είναι της Αριστεράς και της Προόδου και  τόσα άλλα.
  • Δεν με «έβγαινε» να μπω σε μια τέτοια διαδικασία, τη χαρακτήριζα από αστεία μέχρι γελοία!.

Δεν επέμενε ο Μηνάς και προχωρήσαμε κουνώντας και οι δυο τα κεφάλιαμας, οπότε κάποια στιγμή του λέω:

  • Καλά ρε Μηνά, αυτόν το Κασσελάκη που τον βρήκαν και πως προέκυψε; Ολόκληρος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανθρώπους ικανούς, άξιους, με προσφορά στο κόμμα, με γνώση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα μας και γνώση των κοινωνικών μας προβλημάτων; Αυτό είναι πρωτόγνωρο και έξω από κάθε φανταστικό σενάριο, να σου φέρνουν έναν άσχετο με την πολιτική άνθρωπο με σκοπό να  σου τον επιβάλλουν ως πρόεδρο κόμματος. Και ότι ύστερα από την πλύση εγκεφάλου που έκαναν στο λαό μας, τα  εξαγορασμένα ΜΜΕ, πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Κασσελάκης θα κερδίσει, άλλωστε δεν θα ξεκινούσε από την Αμερική να μπει σε μια διαδικασία αμφιβόλου αποτελέσματος, πρέπει μάλλον να έχει τα εχέγγυα της CIAκαι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Δυστυχώς για μια σημαντική μερίδα του λαού,  ο κ. Τσίπρας, πάλι την έκανε τη ζημιά: Αμέσως μετά την παραίτησή του, έφυγε για την Αμερική, και κατά πως φαίνεται, με τη συναίνεση αλλά και τη βοήθεια των Αμερικανών, μαγείρεψε και προετοίμασε την κατάσταση με λύση Κασσελάκη, όσο και αν ακόμη για κάποιους φαίνεται απίστευτο.

Αύριο το Β΄ και τελευταίο Μέρος

 

Προηγούμενο άρθρο Επιχειρήσεις άνοιξαν τις πόρτες τους στoυς μαθητές του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Εμπειρία και ταλέντο με Βλάντο Γιάνκοβιτς!!!