Ειδήσεις

Πολιτική κουλτούρα και δημοκρατία με 2 € – Σκέψεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Σωκράτης Βασιλάκος (Β΄ Μέρος)


  • Και σε μένα απίστευτο φαίνεται, λέει ο Μηνάς, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ο κ. Τσίπρας, θα ξέπεφτε τόσο χαμηλά και να ξεπουλήσει για άλλη μια φορά τη ψυχή του στη διαπλοκή και στα ξένα συμφέροντα, προωθώντας μια τέτοια λύση και με ένα πρόσωπο, εξωπραγματικό, ουρανοκατέβατο, και πολιτικά αφερέγγυο. Η επιλογή Κασσελάκη υποδηλώνει ότι έτσι θέλουν το λαό να σκέφτεται και με τέτοιους ανθρώπους θέλουν να διοικείται. Και συνεχίζει ο Μηνάς: εκείνο που με κάνει μεγάλη εντύπωση ρε φίλε, είναι το γεγονός ότι επέλεξαν ένα άνθρωπο που με φανερό και ασυνήθιστο θα λέγαμε τρόπο επιδεικνύει την προσωπική και ερωτική του ζωή, κάτι που όλα τα ΜΜΕ πρόβαλλαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προθυμία. Από όσο εγώ τουλάχιστο θυμάμαι, μπαίνοντας στο 81ο έτος της ηλικίας μου, κανένας πολιτικός δεν πρόβαλε την  ιδιωτική και ερωτική του ζωή, με το ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας, αλλά ούτε και αργότερα. Π.χ. Οι συνυποψήφιοι του κ. Κασσελάκη, κ.κ. Τσακαλώτος. Αχτσιόγλου, Παππάς, Τζουμάκας, δεν ανακοίνωσαν ποτέ την ερωτική τους ζωή.  Τελικά ποιο μήνυμα επιδιώκουν να μας στείλουν προβάλλοντας την ερωτική του ζωή; Θέλουν δηλαδή να μας πουν ότι το μέλλον της κοινωνίας οδεύει προς τα εκεί και ότι αυτό είναι προτέρημα και πλεονέκτημα; Και ακόμη πως εξηγείται η ομαδική και συχορδισμένη από όλα τα ΜΜΕ προβολή μιας τέτοιας ζωής; Το θεωρούν προτέρημα;
  • Δηλαδή από ότι βλέπω Μηνά, νέα πολιτικά, κοινωνικά ήθη και πρότυπα λανσάρουν στο λαό μας. Νομίζω όμως ότι η κοινωνία μας τουλάχιστο στην πλειοψηφία της απορρίπτει τέτοιες λογικές.
  • Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα της ψηφοφορίας και του εκλογικού αποτελέσματος. Για πες μου ρε Μηνά, ύστερα από όλα αυτά τα σώου και την ασυνήθιστη προβολή ενός ξενόφερτου, νεαρού, νεόκοπου και φυτευτού υποψήφιου, πιστεύεις ότι θα επικρατήσει; Εγώ, παρά τις επιφυλάξεις μου, έχω εμπιστοσύνη στο κριτήριο των Ελλήνων και πιστεύω ότι μάλλον θα του γυρίσουν την πλάτη.
  • Και εγώ αυτό πιστεύω συμπληρώνει ο Μηνάς. Μπορεί η Αμερική να θέλει να ευτελίσει, να υποβαθμίσει την ελληνική κουλτούρα και την πολιτική ζωή, προκειμένου,  να χειραγωγήσει τη συνείδηση του λαού μας, όμως το βλέπω πολύ δύσκολο.
  • Η κάλπη θα δείξει, λέω
  • Θα είναι αληθινή ή κάλπικη; λέει

Τελικά όπως αποδείχτηκε, το αποτέλεσμα ήταν μάλλον «κάλπικο», αφού οι άλλοι μνηστήρες της προεδρίας δεν το αποδέχτηκαν.

Αξίζει όμως να πούμε και τούτο: αν οι μνηστήρες αυτοί είναι αληθινοί υπερασπιστές της δημοκρατίας, της ηθικής και του δημόσιου βίου όπως αφήνουν να εννοηθεί και αν είναι πραγματικοί αριστεροί όπως δηλώνουν, όφειλαν να μη ψηφίζαν τα μνημόνια και την εν γένει αντιλαϊκή πολιτική Τσίπρα όσο ήταν κυβέρνηση και ως αριστεροί και δημοκράτες όφειλαν από τότε να είχαν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποχώρησαν τώρα, δείχνοντας έτσι το «αριστερό» τους μεγαλείο. Όμως, κατά πως φαίνεται, η καρέκλα και το προσωπικό συμφέρον είναι υπεράνω της κατ΄επίφαση αριστερής ιδεολογίας τους.  Και ερχόμενοι στο τώρα, θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας,  πριν την κάλπη να μην είχαν αποδεχτεί την υποψηφιότητα Κασσελάκη, απειλώντας με αποχώρηση και να το εννοούν αυτό και όχι να αποχωρούν μετά, κατόπιν εορτής αφού μπήκε πλέον το φέσι του κ.Τσίπρα και της Αμερικής και όλα πλέον έχουν γίνει ένα πολιτικό μπάχαλο και μεγάλο δώρο στο κόμμα της Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και στα δεξιότερα εκείνης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δράση αλληλεγγύης και προσφοράς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το Market Pass II πληρώνονται αύριο οι Θεσσαλοί