Ειδήσεις

Πολιτιστικό καλοκαίρι στη Δρακότρυπα: Προτάθηκε, τολμήσαμε και το εγχείρημα πέτυχε!


Μια μοναδική και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του χωριού μας εμπειρία βιώσαν στη Δρακότρυπα, όσοι βρεθήκαν στον υπαίθριο χώρο του προπολεμικού νεοκλασικού Δημοτικού Σχολείου Δρακότρυπας (1926-29), όπου για πρώτη φορά έλαβε χώρα μια τέτοιου είδους εκδήλωση και πλέον αναδεικνύεται σε ένα χώρο που μπορεί να αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς για το Δήμο Μουζακίου, αλλά και για ολόκληρο το νομό Καρδίτσας.

Εκεί στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου, Νίκου Ευθυμιάδη, η χορωδία Σιμυλίς της Βιβής Τάτση από τη Λάρισα και η διακεκριμένη Σέρβα υψίφωνος Anastasia Holc, που τραγούδησε γνωστές άριες της Μαρίας Κάλλας και ναπολιτάνικα τραγούδια και κοντσονέτες, συνοδευόμενη από την διακεκριμένη Λεττονή καθηγήτρια, Margarita Vujovic, ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό.

Και η περιγραφή της όλης εκδήλωσης και η εξιστόρηση της ζωής της Μαρίας Κάλλας, στην οποία ήταν αφιερωμένη η βραδιά, από τον σπουδαίο Αλέξη Κωστάλα αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Η Ανάπλαση, Γιώργος Κωστάκης.

Οι Δρακοτρυπιανοί /-ές καθώς και οι επισκέπτες είχαν την τύχη και τη χαρά να απολαύσουν ένα υπέροχο μουσικό – οπτικοακουστικό θέαμα. Μια χορωδιακή βραδιά που γοήτευσε με τους ήχους και τις μουσικές της το δρακοτρυπιανό κοινό, το οποίο και αγκάλιασε με θέρμη και ενθουσιασμό την εκδήλωση.

Αυτή η προσπάθεια με το επιτυχημένο αποτέλεσμα μέλλει να ανοίξει δρόμους για νέες πολιτιστικές στοχεύσεις του συλλόγου, ΜΕΣ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ Δρακότρυπας.

Επρόκειτο για μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του ΜΕΣ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ, της Κοινότητας Δρακότρυπας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πανήγυρις Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινη Εκκλησιά
Επόμενο άρθρο Ταξίδι πολιτισμού στην Φλωρεντία