Ειδήσεις

Πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και των Ομάδων Ταμασίου και Καλλιθήρου


Με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις, όπως ταιριάζει στην μέρα, αλλά με βαριά την σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη και τον θάνατο 57 ανθρώπων, κύρια νέων και δύο απ’ αυτούς, νέα παιδιά από την Καρδίτσα, ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες του Συλλόγου Γυναικών  Καρδίτσας και των Ομάδων Γυναικών Ταμασίου και Καλλιθήρου μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με ευκαιρία την 8 Μάρτη  Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε κοινή δράση με σωματεία εργαζομένων, αγροτικούς συλλόγους, περιλάμβαναν:

  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (στις 3/3-8/3 με χαιρετισμό από τον Σύλλογο και τις Ομάδες Γυναικών-11/3-15/3).
  • ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ (σε χώρους δουλειάς, της πόλης και των χωριών)
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ( με καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων και για το έγκλημα στα Τέμπη).
  • ΟΜΙΛΙΕΣ: σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης (σε πανεπιστημιακά τμήματα)
  • ΒΙΑ- ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ:

-Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο (14/3) για δημιουργία ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες και στελέχωση των υπηρεσιών Πρόνοιας. Δεσμεύτηκαν ότι θα το συζητήσουν στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο με παρουσία του Συλλόγου.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Κυριακή 12/3

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Στο καφέ «ΣΥΓΚΛΗΤΟ» με μαζική παρουσία γυναικών  πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας, αλλά και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αφιερωμένη στους νεκρούς μας και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά από την Καρδίτσα που χάθηκαν τόσο άδικα.

Περιλάμβανε ομιλία από την πρόεδρο του Συλλόγου Λήδα Αγγέλου με θέμα:  «Ανυποχώρητα παλεύουμε για την γυναικεία ισοτιμία ενάντια στη βία της εκμετάλλευσης του πολέμου της εμπορευματοποίησης της ζωής μας που σπέρνουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις».

Παρέμβαση έγινε από τον Γιώργο Παπαδόπουλο γραμματέα του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Καρδίτσας και μέλος του ΔΣ του εργατικού κέντρου Καρδίτσας που κάλεσε σε συλλογικό αγώνα τις γυναίκες και τους άντρες της βιοπάλης, ενάντια στην γενεσιουργό μορφή βίας την κοινωνία της εκμετάλλευσης.

Απαγγέλθηκαν ποιήματα αφιερωμένα τόσο στην Παγκόσμια μέρα της γυναίκας, όσο και στα νεκρά νέα παιδιά της Καρδίτσας από το τραγικό εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών.

-ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ:

Εκδήλωση με αγρότισσες: στο Λεοντάρι (καφενείο ΕΥΘΥΜΙΟΥ)

-Αναφορά στην 8 Μάρτη από το μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Τζένη Σιωροπούλου

-Ομιλία από τον Κώστα Χιοκτούρη από μέρους των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής με θέμα: « Αγροτικές κινητοποιήσεις, εμπειρία και συμπεράσματα».

-Ομιλία από το μέλος του ΔΣ  της  Ομάδας Γυναικών Στέλλα Μανταλόβα με θέμα «Ανυποχώρητα παλεύουμε για την γυναικεία ισοτιμία ενάντια στη βία της εκμετάλλευσης του πολέμου της εμπορευματοποίησης της ζωής μας που σπέρνουν ΕΕ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις».

Απαγγέλθηκαν ποιήματα αφιερωμένα στα νεκρά νέα παιδιά της Καρδίτσας από το τραγικό εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών.

-ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ:

-Στις 20/3 Παράσταση διαμαρτυρίας και κατάθεση υπομνήματος από κοινού με τον αγροτικό σύλλογο Καλλιθήρου για το ζήτημα του αγροτικού ιατρείου του χωριού.

-Στις 21/3 συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΟΑΣΚ στη ΔΕΗ για το αγροτικό ρεύμα.

-Στις 26/3 Ομιλία με θέμα την Βία κατά των γυναικών .

Οι Ομάδες Γυναικών  Ταμασίου και Καλλιθήρου συμετείχαν στην εκδήλωση για το Κιλελέρ στις 19/3.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η εκτέλεση έργων της ΣΑΤΑ στις Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου