Ειδήσεις

Πότε και πως θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις Νεράϊδας


Στα πλαίσια λειτουργίας των παιδικών εξοχών (κατασκηνώσεων) Νεράιδας Πεζούλας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με τo ΦΕΚ 2488/Β΄/18-04-2023 «Ανάθεση οργάνωσης και λειτουργίας κατασκηνώσεων του κρατικού προγράμματος σε Δήμους» για την έναρξη της εγγραφής και επιλογής παιδιών σας κάνουμε γνωστά τα κατωτέρω:

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα έχει αναλάβει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών εξοχών – κατασκηνώσεων της Νεράιδας Πεζούλας, οι οποίες θα λειτουργήσουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2023.

Στις κατασκηνώσεις θα γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού, αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 16 ετών, ήτοι γεννημένα από 01/01/2007 έως 31/12/2017.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τρεις (3) και θα έχουν διάρκεια δέκα (10) ημερών η κάθε μια:

1η Περίοδος από 30/7/2023 έως 8/8/2023
2η Περίοδος από 11/8/2023 έως 20/8/2023 3η Περίοδος από 23/8/2023 έως 1/9/2023

Η άφιξη και η αποχώρηση των παιδιών από την κατασκήνωση θα γίνεται με ευθύνη του γονέα – κηδεμόνα.

Ο Τρόπος και η διαδικασία της εγγραφής των κατασκηνωτών περιγράφεται αναλυτικά στην ανωτέρω Κ.Υ.Α.
Σύμφωνα με το άρθρο 6 της ανωτέρω Κ.Υ.Α. καθορίζεται το ποσό συμμετοχής για τους κατασκηνωτές σε τριάντα (30,00)€το οποίο θα καταβάλλεται όταν το παιδί θα επιλεχθεί στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Τα παιδιά των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, των οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι καθώς και των οικογενειών που είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΚΕΑ δεν θα καταβάλλουν συμμετοχή.

Προσοχή! Στην απόδειξη της τράπεζας πρέπει να αναγράφεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ το όνομα γονέα καταθέτη και το ΑΦΜ του, καθώς και το όνομα του τέκνου με αιτιολογία συμμετοχή στην κατασκήνωση Νεράιδας Καρδίτσας.

Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται:

  1. Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση του γονέα στην οποία θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ημερομηνία γέννησης του παιδιού. Επιπλέον θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του φορολογικού έτους 2021, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών , οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ενδείας, οικογένειες σε κρίση , πληθυσμιακές μειονότητες κ.λ.π)
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας αιτούντος γονέα
  3. Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2022
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  5. Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : η κατάσταση υγείας του παιδιού , ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια , ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα , ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή , αλλεργίες κ.λ.π)
  6. Φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας παιδιού.

Ειδικότερα, για τις κάτωθι περιπτώσεις:

  • Μονογονεϊκή οικογένεια: το έντυπο της επιμέλειας και της γονικής μέριμνας
  • Άνεργοι: βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ έκδοσης εντός 5 ημερών πριν την υποβολή της αίτησης
  • Αλλοδαποί: φωτοτυπία άδειας διαμονής σε ισχύ

Προσοχή! Οι αιτησεις για τους κατασκηνωτες θα γινονται δεκτες μεχρι 10-07-2022

Στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση να αναγράφεται και η προτίμηση του κατασκηνωτή ως προς την κατασκηνωτική περίοδο που θέλει να συμμετάσχει.

Στην επιλογή των κατασκηνωτών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ως προς την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, τους οικονομικά ασθενέστερους.

Για την αίτηση συμμετοχής στην κατασκήνωση και οτιδήποτε άλλο απαραίτητο έγγραφο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Δήμου, από όπου μπορούν να τα εκτυπώσουν.
Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατίθενται ή θα ταχυδρομούνται στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες: 24413-52202 (κα. Αντωνοπούλου)

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Παλαμά, Μεταμόρφωσης και Καλυβακίων
Επόμενο άρθρο Διακριβώθηκε η δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μετασχηματιστών και καλωδίων ΔΕΔΔΗΕ στην Καρδίτσα