Ειδήσεις

Πουκάμισα ανδρικά – Πώς θα εξασφαλίσετε την τέλεια εφαρμογή


Το ανδρικό ντύσιμο μπορεί να είναι λιτό και κομψό ταυτοχρόνως, για να σας συνοδεύει σε κάθε περίσταση από το πρωί ως το βράδυ, αρκεί να δίνετε σημασία σε ορισμένες λεπτομέρειες που επηρεάζουν σημαντικά τη συνολική εμφάνισή σας.

Τα πουκάμισα ανδρικά, μαζί με τα φανελάκια ανδρικά, που αποτελούν από τις πιο δημοφιλείς ενδυματολογικές επιλογές του ανδρικού κοινού, ανεξαρτήτως ηλικίας και status, σύμφωνα με τους ειδικούς στο ανδρικό στιλ του valdion.gr, είναι απαραίτητο να εφαρμόζουν άψογα σε κάθε έναν που τα επιλέγει, για να εξασφαλίζεται η κομψότητα στο στιλ.

Αν σας ενδιαφέρει να δείχνετε πάντα περιποιημένος και κομψός, με λιτές και απέριττες επιλογές, δείτε παρακάτω ορισμένες πολύτιμες συμβουλές που σας βοηθούν να επιλέξετε τα κατάλληλα πουκάμισα για εσάς και να είστε βέβαιοι για την τέλεια εφαρμογή τους στον σωματότυπό σας.

 

Τι πρέπει να προσέξετε στα μανίκια και το κολάρο κάθε πουκάμισου

Η εφαρμογή των μανικιών και του κολάρου των ανδρικών πουκαμίσων «λένε» πολλά για την πρώτη εντύπωση που δημιουργείτε με το look σας. Πρόκειται για δύο αξιοσημείωτα στοιχεία που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα της εφαρμογής κάθε πουκαμίσου επάνω στο σώμα σας.

Το «κόλπο» λοιπόν, είναι ένα και βασικό: να αποφεύγετε την υπερβολή!

Πρέπει δηλαδή, να διασφαλίσετε πως το πουκάμισο που επιλέγετε να φορέσετε κάθε φορά εφαρμόζει ιδανικά στα μανίκια και το κολάρο. Δεν πρέπει να πιέζεται το δέρμα σας στα συγκεκριμένα σημεία, ούτε να φαίνεται πολύ χαλαρό, διαφορετικά μοιάζετε εντελώς ατημέλητος.

Προτού φορέσετε ένα πουκάμισο, δοκιμάστε τα μανίκια και το κολάρο με τον αντίχειρά σας: αν χωράει άνετα χωρίς να σας πιέζει, τότε το ρούχο εφαρμόζει τέλεια επάνω σας.

 

Πώς να είστε σίγουροι ότι ταιριάζει ιδανικά στο στέρνο σας

Η εφαρμογή του πουκαμίσου στο στήθος και τους ώμους σας είναι το δεύτερο πιο σημαντικό σημείο που κρίνει το τελικό αποτέλεσμα στην εμφάνισή σας!

Επιλέγοντας ένα πουκάμισο που θα εφαρμόζει σωστά στο στέρνο σας, χωρίς να φαίνεται εξαιρετικά χαλαρό ή πολύ στενό, μπορείτε να αναδείξετε τον σωματότυπό σας χωρίς να φαίνεστε αφύσικα ογκώδεις ή παχείς.

Εστιάστε ακόμα, στις ραφές του πουκαμίσου που «διαγράφουν» τους ώμους σας. Χρειάζεται να συμπίπτουν ακριβώς με τις «γωνίες» που σχηματίζουν οι ώμοι, χωρίς να προσεγγίζουν περισσότερο ούτε προς τον λαιμό ούτε προς τα μπράτσα σας.

Έτσι είστε σε θέση να γνωρίζετε αν η εφαρμογή είναι καλή επάνω σας και βελτιώνει το στιλ σας ή… το κατατροπώνει!

 

Ποιο είναι το κατάλληλο μήκος του πουκαμίσου

Οι γνώμες των ειδικών είναι αλήθεια πως διίστανται, σε σχέση με το ιδανικό μήκος κάθε στιλ ανδρικού πουκαμίσου. Συμφωνούν ωστόσο, στο εξής: όταν τα ανδρικά πουκάμισα έχουν το σωστό μήκος, αισθάνεστε άνετα διότι αγκαλιάζουν ιδανικά το σώμα σας, ανεξάρτητα από τις κινήσεις που κάνετε στη διάρκεια της ημέρας σας.

Ένας βασικός κανόνας για το ιδανικό μήκος των πουκαμίσων σε ένα καλοβαλμένο στιλ είναι να φτάνουν ως τη μέση του φερμουάρ του παντελονιού σας. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Διαφορετικά τα πουκάμισα δείχνουν κοντά, σαν να «μπήκαν» στο πλύσιμο ή πολύ φαρδιά, σαν να ανήκουν σε άλλο, πιο μεγαλόσωμο άνδρα από εσάς.

Φυσικά το μήκος του πουκαμίσου εξαρτάται και από το στιλ του καθενός, αν προορίζεται να φοριέται από μέσα, ή απ’ έξω, αν είναι σε χαλαρό στιλ ή πιο επίσημο κ.ο.κ.

Προηγούμενο άρθρο Έπεσαν οι υπογραφές για το Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής με δράστες τον συλληφθέντα και συνεργό του