Ειδήσεις

Πρ. Παυλόπουλος, Κ. Τσιάρας, Κ. Αγοραστός παρουσιάζουν το βιβλίο Μνήμες Κατοχής -Ανοιχτές πληγές στον χρόνο


«Πάνω απ τα μαρτυρικά χωριά, απλώθηκε σκοτάδι και ο ήλιος ρότα έπαιρνε πηγαίνοντας στην δύση, ο φασισμός την λευτεριά, την έβαλε σημάδι και πόνου αποτυπώματα στον χρόνο έχει αφήσει»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας Ντίνο Κόκκινο, εν όψει της παρουσίασης στη Λάρισα, του βιβλίου του συγγραφέα – δημοσιογράφου Ανδρέα Ανδρουλιδάκη  με τίτλο «Μνήμες Κατοχής -Ανοιχτές πληγές στον χρόνο».

Πρόκειται για ένα μνημειώδες ερευνητικό έργο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που καταγράφει μαρτυρίες και μνήμες από την περίοδο της Κατοχής, εστιάζοντας στα μαρτυρικά χωριά της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας. Τόπους βασανισμένους,  που  αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της ναζιστικής βαρβαρότητας αλλά και του αντιστασιακού  μεγαλείου του ελληνικού λαού.

Η παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρα 7 μ.μ. στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Θεοφράστου και Καλλισθένους 27) στη Λάρισα.

Προσκεκλημένος στην  εκδήλωση  είναι ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατία κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος και παρουσιάζει το βιβλίο μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Παράλληλα στο χώρο θα  εγκαινιαστεί  έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Κατοχή».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια της ΕΑΣΥ σε Α. Μαντζιώκα και Θ. Καρανάσιο
Επόμενο άρθρο Διδακτική Επίσκεψη Ομάδας Μαθητών του ΕΠΑ.Λ Μουζακίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας