Ειδήσεις

Πράσινο φως για τα αρδευτικά έργα σε ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Ορφανά – Δήλωση του Κώστα Τσιάρα


Ο  Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ. κ. Κώστας Τσιάρας, με αφορμή την εξαγγελία υλοποίησης δυο μεγάλων αρδευτικών έργων στο Ν. Καρδίτσας, που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, δήλωσε:

«Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που  ο μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» έπληξε το Ν. Καρδίτσας, βρέθηκαν δίπλα στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Και απέδειξαν, πως στηρίζουν την ύπαιθρο με πράξεις.

Με σταθερά βήματα, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, όλα εκείνα τα έργα, που θα συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών.

Όπως είναι γνωστό, το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά μετά την επέλαση του «ΙΑΝΟΥ». Και σήμερα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε τον εκσυγχρονισμό των δικτύων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Ενός πολύ σημαντικού έργου, που η κατασκευή του θα κοστίσει με ΣΔΙΤ 129.000.000 ευρώ, θα αρδευτούν 115.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις και θα ωφεληθούν συνολικά 5.750 αγρότες.

Επίσης, ανακοίνωσε την κατασκευή με ΣΔΙΤ, αρδευτικού δικτύου στις περιοχές Υπέρεια – Ορφανά Καρδίτσας, προϋπολογισμού 88.066.645 ευρώ. Από το δίκτυο πρόκειται να αρδευτούν 74.650 στρέμματα και να ωφεληθούν 3.730 αγρότες.

Μεθοδικά, η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιεί σημαντικά αγροτικά έργα. Έργα αναπτυξιακά, με τα οποία θα μπορεί να γίνεται σύγχρονη διαχείριση υδάτων. Θα μπορεί να γίνεται εξοικονόμηση νερού και να επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων και μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες.

Στόχος μας, είναι η ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα, που αποτελεί την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας.

Ευχαριστώ θερμά το φίλο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, που συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε να μπουν σε τροχιά υλοποίησης τα δυο σημαντικά έργα για το νομό μας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμήθηκαν οι Καρδιτσιώτες αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς του Τόκιο
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα – Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη