Ειδήσεις

Πράσινο φως για τη λειτουργία Θερινών Ακαδημιών και Σχολείων στη Λίμνη Πλαστήρα


Μια σημαντική απόφαση (Αρ. Πρ. Δ 11 /οικ. 10665/349/9-3-2021) για τη μελλοντική λειτουργία των κατασκηνώσεων υπέγραψε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δ.Μ. Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με αυτή πέραν των δύο κατασκηνωτικών περιόδων για τα παιδιά, κάθε Αύγουστο, παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα να αυξήσει την περίοδο χρήσης για όσο οι ανάγκες το απαιτούν και χωρίς χρονικό περιορισμό. Η παραχώρηση γίνεται για ακαδημαϊκούς, πολιτιστικούς,  περιβαλλοντικούς  και  αθλητικούς  σκοπούς. Με την απόφαση ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για τη λειτουργία Θερινών Ακαδημιών και Θερινών Σχολείων Ελληνικού Πολιτισμού, τα οποία προγραμματίζει ο Δήμος. Ήδη οι πρώτες θερινές ακαδημίες σχεδιάζονται με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Αιγαίου, ενώ είναι σε εξέλιξη συνεννόηση και με άλλα Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια για να επιλέξουν ως τόπο πρακτικής άσκησης τη λίμνη Πλαστήρα. Η παραχώρηση των κατασκηνώσεων ήλθε μετά από ενέργειες του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα, κ. Παναγιώτη Νάνου, μετά από επίσκεψή του στο Υπουργείο Εργασίας και συνάντηση με τον ΓΓ κ. Σταμάτη.

Οι πρώτες θερινές ακαδημίες προγραμματίζονται να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ συζητείται η λειτουργία και θερινών σχολείων, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω κορωνοϊού πέρσι ακυρώθηκε το Θερινό Σχολείο Ελληνικού Πολιτισμού, και η Ακαδημία Προφορικής Λογοτεχνίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Για την καλύτερη οργάνωση των εκπαιδευτικών δράσεων, συνεδρίασε το ΔΣ των κατασκηνώσεων και εξέτασε τον τρόπο οργάνωσης φιλοξενίας φοιτητών και μαθητών, καθώς και την έγκαιρη βελτίωση των υποδομών υπό το πρίσμα των νέων αναγκών.

Προηγούμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2021 - Όχι άλλη ανοχή στην εγκατάλειψη των προβλημάτων της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα θα αγοράσει ο Δήμος Καρδίτσας