Ειδήσεις

Προχωρά η ανάπλαση του πάρκου Παλέρμο στην Καρδίτσα


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η  ανακατασκευή και η βελτίωση του χώρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στο αθλητικό πάρκο «Παλέρμο». Η ανάπλαση είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερις μήνες με την αποξήλωση της παλαιάς περίφραξης και την κατασκευή καινούργιας ενώ σταδιακά προχώρησαν και άλλες προβλεπόμενες εργασίες. Ήδη στο χώρο από τη χειμερινή περίοδο έγινε εκτενής δεντροφύτευση και πλέον οι βελτιώσεις συνεχίζονται με παρεμβάσεις στα γήπεδα του μπάσκετ και του τένις. Να σημειωθεί ότι προβλέπεται ως νέο στοιχείο και η κατασκευή γηπέδων  volley στην άμμο.

Σε γενικές γραμμές οι εργασίες που προβλέφθηκαν στην εργολαβία είναι οι παρακάτω:

Κατασκευή νέας περίφραξης σε όλη την έκταση του «Παλέρμο».

Βελτιώσεις στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

Ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου και εγκατάσταση υπόγειου συστήματος απορροής υδάτων και άρδευσης του νέου χορταριού.

Αντικατάσταση πολλών οργάνων και αντικειμένων άθλησης που υπέστησαν ζημιές.

Ανακατασκευή του περιμετρικού διαδρόμου περιπάτου – τρεξίματος.

Βελτιώσεις στον ηλεκτροφωτισμό.

Στο χώρο του Παλέρμου, βρέθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. κ. Π. Γαλάνη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πρόοδο των εργασιών καθώς και για την συνολική ανάπλαση του χώρου. Αμέσως μετά δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα χώρο που καθημερινά αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για εκατοντάδες συμπολίτες μας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά μέχρι και υπερήλικες έρχονται στο αθλητικό πάρκο του «Παλέρμου» για ήπια ή και πιο ζωηρή άσκηση και για να ξεφύγουν από τους δύσκολους ρυθμούς που έχει η καθημερινότητα για πολλούς από εμάς. Σε αυτούς τους ανθρώπους θα δώσουμε σύντομα προς χρήση ένα χώρο αναπλασμένο και σημαντικά βελτιωμένο που θα δίνει επιπλέον δυνατότητες άθλησης. Η εργολαβία ανακατασκευής του «Παλέρμου» σταδιακά ολοκληρώνεται. Η δημοτική αρχή έχει θέσει ως στόχο μια πόλη, έναν δήμο που αξίζει να ζεις. Με σταθερά βήματα, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία άλλα και ο Ιανός, σταδιακά υλοποιούμε τον στόχο μας» καταλήγει ο Δήμαρχος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Ν. Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Στο πρωτάθλημα Διευθύνσεων Αστυνομίας η IPA Καρδίτσας