Ειδήσεις

Προχωρά η συντήρηση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας


Το έργο της συντήρησης – αναβάθμισης του  κτηρίου που στεγάζει το 10ο Δημοτικό και το 10ο  νηπιαγωγείο Καρδίτσας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Πρόκειται για έργο που εντάσσεται στη γενικότερη εργολαβία αποκαταστάσεων και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ σχολείων. Το χώρο του σχολείου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ. Π. Σβερώνη, Σ. Αντωνίου και Σ. Κουρτεσιώτη.  Ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα εκτελεστούν και οι οποίες τελικά θα οδηγήσουν σε ένα κτίριο σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα.

Ο δήμαρχος μετά την επίσκεψη του δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο στον τομέα της εκπαίδευσης που αφορά στο Δήμο Καρδίτσας. «Η αναβάθμιση του σχολείου γίνεται από κονδύλια της ΣΑΤΑ σχολείων εργολαβία η οποία  αφορά  πολλά διδακτήρια του Δήμου. Παράλληλα σε αρκετά σχολεία με κονδύλια του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθούμε ενεργειακές αναβαθμίσεις. Πρόκειται για  έργα που προσθέτουν αξία στο χώρο της εκπαίδευσης. Και φυσικά συνεχίζουμε για να αλλάξουμε την πραγματικότητα και στο χώρο των σχολικών υποδομών» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ειδικότερα οι προβλεπόμενες εργασίες είναι οι εξής:

Σποραδική συντήρηση σε εγκαταστάσεις Αποχέτευσης, Ηλεκτρικές, Θέρμανσης, ύδρευσης. Μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές σε χώρους wc, για λόγους υγιεινής και καθαριότητας, σε διδακτήρια τα οποία είναι παλαιά και οι εγκαταστάσεις τους παρουσιάζουν βλάβες και είναι μη λειτουργικές, με επισκευή – αντικατάσταση πλακιδίων, ειδών υγιεινής, υδραυλικών, κ.λ.π

Εργασίες μόνωσης έναντι υγρασίας σε εξωτερικές επιφάνειες σκυροδεμάτων και τοίχων. Σποραδική αντικατάσταση φθαρμένων υαλοπινάκων και ακατάλληλων κουφωμάτων.

Επισκευή ξύλινης στέγης χωρίς χρήση ικριωμάτων σε σχολικές μονάδες, για αποφυγή εισροής υδάτων και υγρασίας εντός των διδακτηρίων.

Επισκευή – αποκατάσταση επικεράμωσης, σε σημεία όπου παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές. Επισκευή – αντικατάσταση Υδρορροών.  Ράμπες ΑΜΕΑ

Συντήρηση περιβάλλοντα χώρου και αθλητικών εγκαταστάσεων. Τοποθέτηση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε χώρους αθλοπαιδιών στις σχολικές μονάδες που παρουσιάζονται προβλήματα. Πολλοί χώροι αθλοπαιδιών έχουν κατασκευασθεί από εικοσιπενταετίας και πλέον και παρουσιάζουν φθορές στον τάπητα συγκεντρώνοντας στάσιμα ύδατα μετά από κάθε βροχόπτωση. Προβλέπεται να στρωθεί μια στρώση ασφαλτοτάπητα στον οποίο θα δοθούν κατάλληλες κλίσεις απορροής. Ανακατασκευή αύλειων χώρων και διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων για την απορροή των επιφανειακών υδάτων με παράλληλη τοποθέτηση αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας: 23 Φλεβάρη 1943, Ημέρα ίδρυσης της ΕΠΟΝ
Επόμενο άρθρο Οι προορισμοί της Θεσσαλίας στην τουριστική αγορά της Σερβίας