Ειδήσεις

Πρόγραμμα Μουσικοκινητικής Αγωγής στο Κέντρο Ορίζοντες


Το ¨Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες¨ του Δήμου Καρδίτσας υλοποιεί πρόγραμμα  Μουσικοκινητικής Αγωγής,  για τους νέους του Κέντρου το οποίο  πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα .Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο γίνεται στη Σχολή Χορού της κα. Βασιλικής Κυρίτση ( καθηγήτριας χορού ). Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους νέους  του Κέντρου  καθώς  καλύπτεται χρηματικά  εξ ολοκλήρου από το ¨Θεοδωρίδειο Κέντρο –Ορίζοντες .

Το μάθημα  της μουσικοκινητικής αγωγής πραγματοποιείται σε ομαδικό επίπεδο και αυτό συμβάλει στην κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων στην προαγωγή ομαδικών δράσεων. Η ατομική ιδιαιτερότητα των εκπαιδευομένων αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για την διεκπεραίωση του μαθήματος. Η διαφοροποίηση της ίδιας άσκησης ανά μαθητή αλλά και ανά μάθημα αποτελεί στόχο.

Σκοπός του μαθήματος είναι:

  1. Η εναρμόνιση του σώματος και του πνεύματος με την μουσική και την κίνηση.
  2. Η επαφή των μαθητών με διάφορα είδη μουσικής (κλασσική,ελληνικά, blues, jazz, lyrical κλπ).
  3. H σωματική εκπαίδευση (ενδυνάμωση, ευλυγισία).

Μέσω της μουσικής και του χορού μπορούν να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα. Ο αυτοσχεδιασμός , κυρίως μέσω της κλασικής και όχι μόνο μουσικής είναι ένα στοιχείο που μακροπρόθεσμα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης των παιδιών και στην ανάπτυξη της δημιουργικής τους σκέψης. Τα παιδιά δημιουργούν ομάδες και έτσι βιώνουν την ευχαρίστηση της ομαδικής συνεργασίας και συνοχής.

Προηγούμενο άρθρο ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται για 3 χρόνια περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Επόμενο άρθρο Εν ονόματι του νόμου - Ευθυμογράφημα Κώστα Βλάχου