Ειδήσεις

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών Περιφέρειας Θεσσαλίας: Πιστώθηκαν 10,7 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 418 νέους δικαιούχους


Στην πληρωμή της πρώτης  δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης σε 418 νέους αγρότες της Θεσσαλίας, από την 3η Πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022,  προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταβάλλοντας ποσό  ύψους 10.769.500 ευρώ, που αφορά στην προκαταβολή 70% της  συνολικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Στους  418 νέους δικαιούχους  περιλαμβάνονται οι εν δυνάμει δικαιούχοι,  οι απορριπτόμενοι που δικαιώθηκαν μετά την ολοκλήρωση  της εξέτασης των ενστάσεων  τους  και μέρος των επιλαχόντων που προέκυψαν μετά την απορρόφηση του εναπομείναντος ποσού, που ανέρχεται στο  10%  του αυξημένου προϋπολογισμού που έχει  κατανεμηθεί στην  Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το υπόλοιπο 30%  της ενίσχυσης  θα καταβληθεί όταν οι δικαιούχοι ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό  τους σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε προ ημερών την απόφαση για  την ένταξη  των επιπλέον 418 νέων γεωργών (από 1.106 σε 1.524) στο Πρόγραμμα, καθώς  μετά από  συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιτεύχθηκαν διαδοχικές αυξήσεις του αρχικού ποσού κατανομής, με το  συνολικό ποσό να διαμορφώνεται στα 58.190.000 ευρώ.

«Συνεχίζουμε να ανοίγουμε παράθυρα ευκαιρίας σε νέους ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην ύπαιθρο και να προσφέρουν στον πρωτογενή τομέα. Η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού είναι προτεραιότητα για τη συνέχιση της ζωής και της παραγωγής στη Θεσσαλία. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και σε  συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζουμε  με έργα τους ανθρώπους της παραγωγής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε 18 αγροδιατροφικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό συμμετέχει το 2023 η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Παρασκευή 16/12