Ειδήσεις

Πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδικτυακά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας την Πέμπτη 1/12/2022. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κ. Καραντώνη, η μαέστρος, κ. Φαίδρα Γιαννέλου και ο κωμικός ηθοποιός, κ. Δημήτρης Δημόπουλος δημιούργησαν ένα πρωτότυπο μουσικό – θεατρικό δρώμενομε τίτλο ‘Standupsymphony’, κατά τη διάρκεια του οποίου μέσα από σύντομα θεατρικά κωμικά επεισόδια, οι μαθητές και οι μαθήτριες ήρθαν σε επαφή με αποσπάσματα διάσημων μουσικών έργων, όπως: Γαμήλιο εμβατήριο του Μέντελσον, θέμα της 5ης συμφωνίας του Μπετόβεν,  ορχηστρική εισαγωγή από όπερα του Ροσσίνι,  μουσικό θέμα του ChampionsLeague, κ.α.

Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Κρατικής Ορχήστρας στο youtube και την παρακολούθησαν περίπου 20.000 μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα και οι βιρτουόζοι μουσικοί της ορχήστρας μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους.

Ο πολυτάλαντος ηθοποιός, μέσα από τη διαρκή αλληλεπίδρασή του με τα παιδιά, το αστείρευτο χιούμορ και τα πειράγματά του προς τους μουσικούς της ορχήστρας και τη μαέστρο κατά τη διάρκεια της παράστασης κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των παιδιών, μύησε τους παρευρισκόμενους στο μαγικό κόσμο της μουσικής και στα ποικίλα ηχοχρώματα των μουσικών οργάνων της ορχήστρας και έδωσε υπόσχεση για πολλές πολλές ακόμη δράσεις με τα παιδιά!

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του Ερευνητικού Έργου Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων-IME και των αποτελεσμάτων του
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για τη μάστιγα του παρεμπορίου