Ειδήσεις

Προώθηση θεμάτων της διαδημοτικής συνεργασίας Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα


Προώθηση θεμάτων  της διαδημοτικής συνεργασίας Αγράφων – Αργιθέας – Λίμνης Πλαστήρα. Συγκεκριμένα με την Υπουργό Κοινωνικης Συνοχής  και Οικογένειας, Σοφια Ζαχαράκη,  στην οποία υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό πρόβλημα και την ανάπτυξη πολιτικής συγκράτησης του πληθυσμού στα ορεινά χωριά.

Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, στον οποίο τέθηκαν θέματα ανάπτυξης σύγχρονων ψηφιακών υποδομών, γρήγορου Ίντερνετ, κάληψης τηλεοπτικού σήματος όλων των περιοχών με κανάλια εθνικής και τοπικής εμβέλειας, επίσης τέθηκε το θέμα νέων ψηφιακών εφαρμογών με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον τέθηκε το θέμα επίσπευσης της οριστικής ένταξης των προτάσεων των ορεινών δήμων στο πρόγραμμα smart cities του υπουργείου.

Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεώργιο Στρατάκο, όπου τεθηκαν θέματα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου από επιθέσεις άγριων ζώων και αλλαγής του τρόπου αποζημίωσης των κτηνοτρόφων από το πρώτο ζώο, επίσης συζητήθηκε το θέμα αντιμετώπισης καταστροφών της αγροτικής παραγωγής από αγέλες αγέλες αγριογούρουνων. Ζητήθηκε επίσης εξυγχρονισμος του θεσμικού πλαισίου και ειδική στιρηξη των γεωργών και κτηνοτρόφων στους ορεινούς δήμους.

Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, με τον οποίο συζητηθηκε η πορεία υλοποίησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων και προγραμματίστηκε η επόμενη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για την ένταξη νέων έργων του ΕΑΠΑ

 

Προηγούμενο άρθρο Με όλη την προσοχή στο Μαρούσι o ΑΣΚ
Επόμενο άρθρο Μειώνεται δραματικά ο πληθυσμός στη Θεσσαλία