Ειδήσεις

Προς υλοποίηση το έργο της υπογειοποίησης των δικτύων του ΤΟΕΒ Σελλάνων


Συνάντηση με τον πρόεδροκ. Γιώργο Κωστόπουλο, και το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Σελλάνων, είχε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο αρδευτικό και οδικό δίκτυο του ΤΟΕΒ, μετά την καταστροφική κακοκαιρία ‘’Daniel’’.Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο νεοεκλεγέντας Αντιδήμαρχος Παλαμά κ. Χρήστος Τσίντζας και η πρόεδρος του Τ.Σ. Προαστίου κ. Χριστίνα Θεοδοσίου Μπασδέκη.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια, της σύσκεψης που είχε ο κ.Κωτσός με τον Γενικό Γραμματέα  Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Παπαγιαννίδη , για το ίδιο θέμα.

Ο βουλευτής είχε θέσει στον κ. Παπαγιαννίδη το ζήτημα της αποκατάστασης των κατεστραμμένων υποδομών των ΤΟΕΒ. O κ. Κωτσός ενημέρωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα για την ολοκληρωμένη μελέτη που κατέθεσε ο ΤΟΕΒ Σελλάνων, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στις γεωτρήσεις, τα αντλιοστάσια, καθώς και την αποκατάσταση το αγροτικού δικτύου του ΤΟΕΒ

Το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Σελλάνων ανέλυσε και παρέθεσε στον κ. Κωτσό την τεχνική έκθεση για την κατασκευή του νέου αρδευτικού δικτύου της περιοχής. Ο βουλευτής από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του ΤΟΕΒ  για οποιαδήποτε θετική πρωτοβουλία, ώστε να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Η τεχνική έκθεση αναφέρεται για την κατασκευή του έργου

<<Υπογειοποίση – εκσυγχρονισμός δικτύου αρδευτικών γεωτρήσεων >> αρμοδιότητας του Τ.Ο.Ε.Β. Σελλάνων και προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

-Προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού αγωγού από πολυαιθυλένιο (ΡΕ) 140 mm και 160mm /10 Atm σε σκάμμα διαστάσεων 1,20 μ Χ0,70 μ. σε κάθε γεώτρηση .

-Στα όρια μεταξύ των ιδιοκτησιών θα τοποθετηθεί ειδικό τεμάχιο υδροληψίας από σιδηροσωλήναγαλβανιζέ, προκειμένου να συνδέονται και να αποσυνδέονται οι παραγωγοί μόνοι τους για να αρδεύουν τα αγροτεμάχιά τους.

-Γύρω από την υδροληψία , θα τοποθετηθεί τσιμεντοσωλήνας Φ 1,00 μ , μήκους 33 εκατ. , για την προστασία αυτής από τους γεωργικούς ανελκυστήρες( τρακτέρ) . -Εγκυβωτισμός των σωλήνων με άμμο ορυχείου ή χειμάρρου.

-Επανεπίχωση των προϊόντων εκσκαφής με μηχανικά μέσα με τα ίδια προϊόντα.

-Προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρικών πινάκων με inverter , ίδιας ισχύος με τους υπάρχοντες .

-Προμήθεια και τοποθέτηση τηλεχειρισμού αντλίας για την ενεργοποίηση και απενεργοποίησης του αντλιοστασίου από οποιαδήποτε απόσταση .

-Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος καταγραφής SCADA.

-Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος συναγερμού σε κάθε γεώτρηση. -Προμήθεια και τοποθέτηση απαγωγών υπερτάσεων ( αντικεραυνική προστασία ) κλάσης Τ2.

-Προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρομαγνητικών παροχόμετρων DN150 mm ,DN125mm και DN100mm .

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των

4.155.000,00 € 3.350.806,45 € 804.193,55 €.

 

Ο κ.Κωτσόςεπικοινώνησε εκ νέου με τον κ. Παπαγιαννίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι διευθετήθηκαν οι λεπτομέρειες της μελέτης και πλέον του έργο παίρνει το δρόμο της υλοποίησης με φορέα επίβλεψης της Ε.Υ.Δ.Ε Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Από τη Λάππα ξεκίνησαν οι εργασίες για το Open Mall
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Γρ. Λαμπράκη