Ειδήσεις

Προσηλωμένοι στην ασφάλεια και την οικονομική σταθερότητα – Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.


Δύσκολες είναι οι τελευταίες ημέρες, για τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου. Η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, σε όρια πολεμικής σύρραξης, ένταση δεν αφήνει κανέναν μας ανεπηρέαστο.

Η Ελλάδα, βρίσκεται αρκετά κοντά στα γεγονότα, τόσο γεωγραφικά, όσο και υπό το πρίσμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ μιας ειρηνικής λύσεως και φυσικά υπέρ των αμάχων και της απελευθέρωσης των ομήρων. «Θα συνεισφέρουμε σε κάθε προσπάθεια για ειρήνευση και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στην Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα εξήλθε από μια μακρά προεκλογική περίοδο εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, που επιβεβαιώθηκε η αποδοχή και κυριαρχία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για εμάς στην Θεσσαλία, οι αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν υπό την σκιά των καταστροφών της θεομηνίας ΝΤΑΝΙΕΛ, οι οποίες πλήγωσαν την περιοχή μας βαθιά και δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά μας, στα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τις καλλιέργειες και στις υποδομές.

Η πολύ μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους Θεσσαλούς, ώστε να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών, δεν στάθηκε επαρκώς ικανή, ώστε να κατευνάσει το θυμό από τις υλικές απώλειες και να επαναφέρει την ψυχραιμία. Έτσι, οι πολίτες, με την κυρίαρχη ψήφο τους, την προηγούμενη Κυριακή, επέλεξαν αλλαγή διοίκησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εξέλιξη αυτή, μπορεί να διαφοροποίησε τις ισορροπίες που είχαν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, είναι όμως μια αλλαγή που εκφράστηκε από τους συντοπίτες μας και όλοι ελπίζουμε να αποδειχτεί ως σοφή επιλογή.

Πρώτος ο Πρωθυπουργός, δήλωσε πως η Θεσσαλία  εξακολουθεί να βρίσκεται, στην απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ως προς την αποκατάσταση των ζημιών και την διευκόλυνση των πλημμυροπαθών, ν’ ανακτήσουν την καθημερινότητά τους.

Είναι γνωστό, πως, σε τέτοιες μεγάλες κρίσεις όπως ο ΙΑΝΟΣ, ο ΝΤΑΝΙΕΛ και αντίστοιχες φυσικές καταστροφές, τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει η κεντρική διοίκηση. Αδιαμφησβήτητα, η αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, παίζουν σημαντικό ρόλο και εκτελούν, συνεπικουρούν το έργο της Κυβέρνησης και εκτελούν τις αποφάσεις της.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε όσες δύσκολες στιγμές και αν έχει βρεθεί η Θεσσαλία και η Καρδίτσα ειδικότερα, ποτέ δεν φάνηκε ανακόλουθη.

Έτσι και τώρα, ενάντια στις Κασσάνδρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει ο ίδιος ενεργά, στο πλάι των Θεσσαλών, και όπως είχε θα συνεχίσει να έχει πλήρη ενημέρωση και εποπτεία για τα θέματα των μεγάλων έργων αποκατάστασης της περιοχής.

Παρά λοιπόν, την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, τις φυσικές καταστροφές, την διατάραξη της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και την συνεχιζόμενη παγκόσμια πληθωριστική κρίση, η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην αναπτυξιακή της τροχιά, ανακτά γρήγορα τη χαμένη της αξιοπιστία και το κυβερνητικό έργο είναι αδιάκοπο και αποτελεσματικό.

 

Χαρακτηριστικά, η χώρα μας, πέτυχε ρεκόρ στο ρυθμό μείωσης της ανεργίας, με την παράλληλη δημιουργία 400.000 νέων θέσεων εργασίας. Βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις, σε ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, αλλά και στο ρυθμό μείωσης του δημοσίου χρέους. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι άμεσες ξένες επενδύσεις και η εξυγίανση της εθνικής μας οικονομίας.

Όλα αυτά οδήγησαν, στην θετική εξέλιξη της Παρασκευής, όταν  ο

οίκος Standard & Poor’s ανακοίνωσε, ότι η Ελλάδα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα που είχε απωλέσει για πάνω για πάνω από 13 χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αποτυχημένων δημοσιονομικών πολιτικών. Με απλά λόγια, η ελληνική οικονομία δεν διαφοροποιείται πλέον, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά ομόλογα, ανακτούν την αξία τους και ότι διασφαλίζεται,η εκτέλεση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μας για το 2024, μάλιστα σε μια περίοδο  που χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητη λόγω και του πολέμου στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Το ζητούμενο για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το 2019 ως σήμερα, είναι πρώτον η ασφάλεια και η βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων και φυσικά, η οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, ανεξάρτητα από τις δυσμενείς περιρρέουσες συνθήκες.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, υπηρετώντας τα θεσμικά μας καθήκοντα, με ακλόνητη την προσήλωση στο αποτέλεσμα και τις υποχρεώσεις, για τις οποίες δεσμευτήκαμε απέναντι στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια επιστολή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο νέο Περιφερειάρχη και στους Δημάρχους Θεσσαλίας