Ειδήσεις

Προτάσεις και μέτρα για βοήθεια προς μαθητές και φοιτητές από τον Δήμο Παλαμά


Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη επισκέφτηκε τον Παλαμά και διάφορες σχολικές μονάδες και είδε προβλήματα και θέματα που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα της κακοκαιρίας ΄΄Daniel΄΄.    Ο Υπουργός συνομιλώντας με τον δήμαρχο Γιώργο Σακελλαρίου αλλά και με εκπαιδευτικούς και γονείς   ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι ΄΄έχω χρέος να υιοθετήσω τα σχολεία του Δήμου σας΄΄ και για τον λόγο αυτό εξήγγειλε μέτρα που πολλά από αυτά υλοποιήθηκαν άμεσα.

-Στάλθηκαν τσάντες γεμάτες με όλα τα απαραίτητα και για τους 1200 μαθητές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. -Στάλθηκε εξοπλισμό για όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου. -Στάλθηκαν μικρά γεύματα και χυμοί.  – Έρχονται Διαδραστικοί πίνακες τελευταίας γενιάς σε όλα τα Δημοτικά. -Χορηγό εταιρεία  πρόσφερε οικολογικά χρώματα για να βαφούν 10.000 τ.μ. εσωτερικών τοίχων σχολικών μονάδων. -Χορηγός αναλαμβάνει την κτιριακή συντήρηση και ανακατασκευή όλων των χώρων του 3ου Νηπιαγωγείου Παλαμά, όπως επίσης και όλο τον εξοπλισμό του. –Στέλνονται Πέντε Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε αντικατάσταση των κατεστραμμένων στο 3ο Δημοτικό σχολείο Παλαμά και άλλοιπέντε σε αντικατάσταση κάποιων κατεστραμμένων σε άλλες σχολικές μονάδες. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο τον ρώτησε αν ο Δήμος έχει προτάσεις  που θα μπορούσαν να συζητηθούν και αν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.

Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής προς τον υπουργό οι οποίες και του παραδόθηκαν εγγράφως είναι:

Για τους φοιτητές:

  • Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν.
  • Επιδότηση ενοικίουτων φοιτητών – σπουδαστών.
  • Μεταγραφή αδελφών φοιτητών, που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις, στην ίδια πόληχωρίς κανένα κριτήριο.
  • Όλοι οι φοιτητές να έχουν δικαίωμα στην δωρεάν σίτιση ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων.

Για τους υποψήφιους:

  • Μπόνους μοριοδότησης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τους μαθητές:

  • Ένταξη των σχολείων του Δήμου στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα στα Δημοτικά σχολεία της χώρας», για το σχολικό έτος 2023-2024.

Ο κος Πιερρακάκης υποσχέθηκε ότι θα δει θετικά όλες αυτές τις προτάσεις και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να υλοποιηθούν σε συνεννόηση και με τον υπουργό οικονομικών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ακατάλληλο το νερό σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου