Ειδήσεις

Πρόταση Γ. Κωτσού για Σχολή Γάλακτος στην Καρδίτσα


Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό συναντήθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός. Ο κ. Κωτσός κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέθεσε πρόταση στον κ. Λιβανό για δημιουργία Σχολής Γάλακτος στο Νομό Καρδίτσας τονίζοντας πως ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα μας συνολικότερα και ειδικότερα για το Νομό Καρδίτσας που βασίζει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας του στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Συγκεκριμένα ανέφερε πως στο Νομό Καρδίτσας υπάρχουν περισσότεροι από 2700 αυτοαπασχολούμενους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν κατά κύριο λόγο βοοειδή και αιγοπρόβατα και πως είναι χρέος μας να μεριμνήσουμε για την κατάλληλη εκπαίδευση των ανωτέρω ενδιαφερόμενων.

Ο κ. Λιβανός βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση του κ. Κωτσού αναφέροντας πως βρίσκεται σε ευθείαγραμμή με τη φιλοσοφία του Υπουργείου η οποία είναι να επενδύσει στην εκπαίδευση των ανθρώπων του πρωτογενούςτομέα. Επιπλέον, ο κ. Λιβανός αναγνώρισε πως η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης είναι αναγκαία, καθώς θα ωθήσει τους νέους που ενδιαφέρονται για την κτηνοτροφία να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση και να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις έτσι ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της αγοράς.

Πέραν της κατάθεσης της πρότασης για δημιουργία σχολής γάλακτος, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής αναφερόμενος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έθεσε στον Υπουργό και θέμα της αύξησης των αγροτικών φωτοβολταϊκών από 100kw όπως ορίζεται με το μέχρι πρότινος ισχύον νομικό πλαίσιο σε 500kw. Ο κ. Λιβανός απάντησε στον κ. Κωτσό πως η εν λόγω αναβάθμιση των αγροτικών φωτοβολταϊκών αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και σύντομα θα συμπεριληφθεί τροπολογία που θα την προβλέπει.

Προηγούμενο άρθρο Σε 27. 317 ανέρχονται οι Καρδιτσιώτες που εμβολιάστηκαν
Επόμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Παρουσίαση στη Βουλή των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τον Ιανό