Ειδήσεις

Πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης, προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης, καταθέτουμε την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητώντας την έγκρισή του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, αξιώνει απο το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ:

  • Το άμεσο άνοιγμα 6 επιπλέον χειρουργικών αιθουσών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με άμεση πρόσληψη 15 νοσηλευτών και 1 επιπλέον αίθουσας χειρουργείου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με την πρόσληψη 9 νοσηλευτών και 3 αναισθησιολόγων.Η διοχέτευση των χειρουργικών περιστατικών στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους της περιοχής, υπονομεύει σκοπίμως την λειτουργία των νοσοκομείων, την υγεία του λαού, την εκπαίδευση των νέων ιατρών και φοιτητών, για να κερδίζουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας.
  • Την δημιουργία εξειδικευμένων Μονάδων Εγκεφαλικών και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και τις υποδομές. Για το σκοπό αυτόν είναι αναγκαίο να ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την υλοποίηση των αυτονόητων (σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή-λειτουργεία σύγχρονου αγγειογράφου και εξειδικευμένο προσωπικό-ιατρικό/νοσηλευτικό/παραϊατρικό). Η ίδρυση Μονάδων Εγκεφαλικών, έχοντας επί του παρόντος μόλις και μετά βίας 2 ιατρούς εξειδικευμένους στις θρομβεκτομές, αποτελεί ένα δείγμα της προχειρότητας με την οποία έγινε.
  • Στην αυτοδίκαιη εφαρμογή του θεσμού των ρεπό των εφημερευόντων ιατρών, χωρίς υπεκφυγές.
  • Τον διπλασιασμό των μισθών, τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και τον διπλασιασμό των προσλήψεων.
  • Την στελέχωση των Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας, καλύπτοντας τις 100 και πλέον κενές θέσεις των ιατρών. Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των γενικών ιατρών κάθε φορά που προκύπτει υγειονομική ανάγκη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την δομή του Κουτσόχερου, η οποία είναι τελείως παραμελημένη.
  • Την άμεσα κτιριακή αναβάθμιση και ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής των Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας.Επίσης, να σταματήσει άμεσα το απαράδεκτο μέτρο της χρήσης των ιατρών των Κέντρων Υγείας ως πλήρωμα των ασθενοφόρων στις διακομιδές.
Προηγούμενο άρθρο Δ. Κουρέτας: Η ομάδα των καθηγητών ΑΕΙ και των εμπειρογνωμόνων για το σχέδιο της Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, διευρύνεται
Επόμενο άρθρο Ευχαριστίες του Δήμου Μουζακίου